Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Zamanda Yolculuk Edenlere Dair İddialar ve Gerçekler

Zamanda Yolculuk Edenlere Dair İddialar ve Gerçekler

Zamanda yolculuk yüz yıllarca tartışılan bir konu olarak tarih kitaplarında yer aldı. İşte zamanda yolculuk edenlere dair 11 iddia ve gerçekler.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zamanda Yolculuk Edenlere Dair İddialar ve Gerçekler

Zamanda yolculuk hemen herkese ilginç geliyor; çünkü anı yaşayıp farkında olmak ve şu anda ne yaptığımıza dikkat etmek yerine, geçmişle geleceği düşlemeyi daha çekici buluyoruz. Yaptığımız hataları düzeltmek ve kendimize göre daha iyi bir hayat yaşamak için geçmişe gitmeyi hayal ediyoruz. Bilgisayar oyunlarında yenilince oyunu son kaydettiğimiz yerden yükleyip tekrar denemeye alışık olduğumuzdan gerçek yaşamda da geçmişe gitmeyi arzuluyoruz. Peki gündüz düşleri bir yana, zamanda yolculuk etmek gerçekten mümkün mü? bizim deli gbi merak ettiğimiz zamanda yolculuk edenlere dair 11 iddia ve gerçekler.

1. Billy Meier Ve Plejaren

çöp-2

Birçok sayıda zamanda yolculuk yapanların yolculuklarını gösterecek foto albümlerine sahip değildir. 1970’lerde İsveç doğumlu Meier ‘Plejaren’ adındaki dünya dışı ırkıyla birkaç kronolojik yolculuğa çıktı. Kendisine dünyanın dinozorlarla dolu olduğu geçmişini, eski Mars’ın yüzeyini ve hatta Jmmaneul –yani gerçek İsa- ile bile tanıştırdılar. Meier’ın Plejarenlerin uzay gemisini gösteren tatil resimleri yaratıcı bir şekilde dekore edilmiş bir çöp kapağı idi. Dinozorlar da “Life Before Man” (İnsandan Önce Hayat) adlı bir kitaptaki çizimlerin bulanık görüntüleridir. 

2. Rudolph Fentz

Rudolph-Fenz-kimdir

1950 senesinde yüzünde “mutton chop” stilli favori ve üzerinde Viktoryen-dönemi giysileri olan bir adam Times Meydanında birden ortaya çıktı. Şahitler onun şaşkın bakışlara sahip olduğunu belirtti, ve bir dakika sonrasında bir araba kendisine çarpıp hayatını kaybetti. Polis bu kişinin üzerinde 19.yüzyıla ait para, 1876 tarihli bir mektup ve adını yazan kartvizitlerini buldular: Bay Rudolph Fentz. Bu objelerin hiçbiri eskimişe benzemiyordu. Bayan Rudolph Fentz’in bir izi bulundu, o da Rudolph Fentz Junior.’ın duluydu ve hikayeye göre de Junior’ın babası gizemli bir şekilde 1876 senesinde kaybolmuştu. Bu şehir efsanenin 1950 senesinde Jack Finney tarafından yazılan küçük bir hikayeden kaynaklandığı öğrenildi. 

3. John Titor

fd

“Yemek ve çiftlik hayvanları yerel olarak büyütülüyor. İnsanlar okumaya ve yüz yüze konuşmaya daha fazla vakit ayırıyor. Din ciddiye alınıyor ve insanlar akıllarında bölme ve çarpma işlemlerini yapabiliyor.” Bu John Titor’a ait bir kayıttır. Gelecekten gelen bir yolcu olan Titor ilk kez 2000 senesinde internet’in konuşma ortamlarında ortaya çıktı, ve ileriki yıllar hakkında tahminlerde bulundu. 2001 senesinde tekrardan 2036 senesine gitti. Tahminlerin çoğu gerçekleşmedi.

4. Chronovisor

ert

“The Chronovisor “ geçmiş zamanı ve yerleri gösterebilen sihirli bir televizyon/kamerası idi ve 1950’lerde Pellegrino Ernetti adlı bir Benediktli keşiş tarafından icat edilmiştir. Çarmıha gerilme olayını filme çekebilmek için kullandı ve o görüntüyle beraber Chronovisor’ün kendisinin Vatikan’ın kasa dairelerinde saklandığı söylenmektedir.

5. Henry Fonda

iph

1948 senesine ait “Fort Apache” adlı filmde kısa bir süreliğine Fonda’yı canlandıran karakterin iPhone’dan at arabasının güzergahına baktığı görülmektedir. O dönemde kullanılan not defterlerinin telefona benzetilme ihtimalinin de olduğunu söyleyelim.

6. Andrew Carlssin

borsa

2002’deki SEC (ABD Menkul Kıymetler Ve Borsa Komisyonu) ile beraber Wall Street’de alarmlar çalmaya başladı çünkü gizemli bir yatırımcı olan Andrew Carlssin 800 doları yüksek-riskli borsa ticaretleriyle 350 milyon dolarına çevirdi. Carlssin tutuklanmıştı. 2256 senesinden geldiğini itiraf etti. Hikayenin sahtekarlıkla sansasyon yaratan “The Weekly World News” (Haftalık Dünya Haberleri) tarafından kaynaklandığı ortaya çıktı. 

7. 1941 Senesinde 2000 Modası

sdfdsf

1941 senesine ait bir fotoğrafta takım elbiseli ve şapkalı bir kalabalığın ortasında oraya ait değilmiş gibi görünen bir genç adam görülmektedir. Yeni stil güneş gözlüğü ve t-shirt benzeri bir şey giymişe benziyor ve elinde taşınabilir bir kamerası bulunuyor. Gözlüklerin garip olduğu ama zamanına göre bilinmez olmadığı ortaya çıktı, ve üzerindeki T harfli t-shirt de aslında (spor takımlarında olduğu gibi) üzerine bir harf dikilmiş bir kazaktı. Kameranın kendisi de Kodak Katlanabilir Cep modeli idi. 

8. John Krasinski

asdj-1

Danimarkalı sanatçı Christen Købke’ye ait bir 1835 seneli portre aktör John Krasinski’ye benzediği not edildiğinde, bu hikaye etrafa yayıldı. “Vay canına! NBC reklamcılığı için biraz ukalaca görünüyor” dedi Krasinski. 

9. 1928’de Cep Telefonu 

f-3

Bir kadın Los Angeles’ta film galası kalabalığının arasından cep telefonuyla konuşarak yürüdüğü görülmektedir. Charlie Chaplin’in “The Circus” DVD’sindeki ek materyallerinden olan bu klip 2010 senesinde internet'te paylaşıldı.

10. Philadelphia Deneyi

rr

Efsaneye göre, 1943 senesinde yürütülen gizli bir deneyde Amerikan Donanması yok edici gemisi olan USS Eldridge’in görünmez olmasını, madde-dışı olmasını ve Philadelphia’dan Norfolk’a (Virgina) kadar gidip geri gelmesini sağladı. Bir açıklamaya göre geminin tam 10 saniye boyunca zamanda geriye gitmiştir (ancak bunun nasıl belirlendiği hala anlaşılmaz bir şey). Deneyin çok kötü yan etkilerinin olduğunu söylenmiştir, mesela denizcilerin görünmez kalması gibi. 

11. Hakan Nordkvist

ttt-1

Kendi başına tesisat işlerine bakan Nordkvist bir solucan deliğinin içerisinde kayarak zamanda yolculuk yapıp kendi yaşlı haliyle karşılaştı. İkisi birbiriyle konuştu. Hatta dövmelerini de kıyasladılar ve dost oldular. Nordkvist bunu cebine kaydetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta orman yangını! Ekipler müdahalede

Manavgat’ta orman yangını! Ekipler müdahalede