Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji VPN Kullanımına Dikkat!

VPN Kullanımına Dikkat!

Van'daki bilişim uzmanları, Instagram'a getirilen erişim engelini kırmak için telefonlara indirilen VPN uygulamalarının kişisel verileri tehlikeye atabileceği yönünde uyarıda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
VPN Kullanımına Dikkat!
KAYNAK: İHA

Instagram'ın kapanmasıyla birlikte, engellenmiş sitelere erişim sağlamak için kullanılan VPN uygulamaları gündeme geldi. Ancak, özellikle rehber, galeri ve kamera erişimi isteyen ücretsiz VPN uygulamaları, kullanıcıların kişisel verilerini ciddi risk altına sokabiliyor.

A W264209 01

'Ücretsiz VPN Servisleri Güvenli Değil'

Siber Güvenlik Araştırmacısı Bilgin Berge, VPN kullanırken güvenlik konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirterek, 'Ücretsiz VPN servisleri genellikle güvenli değildir. Bu tür servisler, kullanıcıların verilerini izleyebilir veya kötüye kullanabilir. Bu nedenle, özel ve ücretli VPN servislerinin tercih edilmesi daha güvenli bir seçenektir. Eğer güvenilir bir firmadan VPN satın almışsanız, IP adresiniz sadece size ait olur ve VPN'i daha güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz' dedi.

Close Up Hands Holding Smartphone 23 2149101162

'Karara Saygı Göstermek Önemlidir'

Berge, VPN uygulamalarının galeri, kamera veya rehber erişimi istemesinin genellikle gereksiz bir güvenlik riski oluşturduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: 'Bu tür izinlerin verilmesi, kişisel verilerinizin kötüye kullanılmasına neden olabilir. Dolayısıyla, VPN kullanırken bu tür izinlere dikkat edilmeli ve gereksiz izinler verilmemelidir. Ülkemizde bazı internet hizmetleri veya uygulamaları yasaklanmışsa bu karara saygı göstermek önemlidir. Ancak, bu yasaklar ticaret yapanları ve Instagram'dan gelir elde edenleri etkileyebilir. Bu gibi durumlarda VPN kullanmak isteyenlerin güvenilir bir servis seçmesi ve ücretli bir VPN hizmetini tercih etmesi en mantıklısıdır.'

Berge, ücretsiz sunulan hizmetlerin arkasında genellikle kullanıcıdan başka bir şey talep edilebileceğine dikkat çekerek, kullanıcıların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum Osmancık'ta Şüpheli Ölüm: İş Arkadaşları Evinde Ölü Buldu

Çorum Osmancık'ta Şüpheli Ölüm: İş Arkadaşları Evinde Ölü Buldu