Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Türkiye'nin Gururu! Adastec'in Sürücüsüz Otobüs Teknolojisi Dünyayı Fethetti

Türkiye'nin Gururu! Adastec'in Sürücüsüz Otobüs Teknolojisi Dünyayı Fethetti

Türkiye'nin gururu Adastec, geliştirdiği sürücüsüz otobüs teknolojisi ile dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. İlk Seviye-4 otonom otobüs Amerika'da hizmete sunuldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin Gururu! Adastec'in Sürücüsüz Otobüs Teknolojisi Dünyayı Fethetti
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adastec'in geliştirdiği teknolojilerle entegre edilen sürücüsüz otobüslerin, dünyanın birçok ülkesinde bu teknolojiyi kullanan ilk proje olarak hayata geçirildiğini belirtti. Bakan Kacır, Adastec'in Türkiye'de Bilişim Vadisi'nde ve Boğaziçi Üniversitesi BÜDOTEK Teknopark'ta bulunan Ar-Ge merkezlerine dikkat çekti. Kacır, "Türk mühendisler tarafından kurulan ve Bakanlığımızca desteklenen ADASTEC'in geliştirdiği teknolojilerle entegre edilen sürücüsüz otobüsler, dünyanın birçok ülkesinde bu teknolojiyi kullanan ilk proje olarak hayata geçiriliyor" dedi.

İlk Seviye-4 Elektrikli Otonom Otobüs Amerika'da Hizmete Girdi

ADASTEC tarafından geliştirilen ve Amerika'da kullanıma sunulan ilk Seviye-4 elektrikli otonom otobüs, büyük bir başarı olarak kaydedildi. Bu otobüsler, sürücüsüz ve elektrikli olma özellikleriyle dikkat çekiyor. Adastec, Türkiye'de Bilişim Vadisi'nde bulunan Test Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi BÜDOTEK Teknopark'ta yer alan Ar-Ge Merkezi ile bu alanda önemli bir konuma sahip.

Avrupa'da da Adastec İmzası

ADASTEC, Avrupa'nın ilk Seviye-4 otonom ve elektrikli otobüslerini Norveç'in Stavanger ve Finlandiya'nın Tampere şehirlerinde hayata geçirdi. Almanya, Hollanda ve İsviçre'de de yakın zamanda kazandığı projelerle adından söz ettiren Adastec, bu ülkelerdeki projeleri önümüzdeki günlerde uygulamaya koymayı planlıyor.

Seviye-4 Otonom Araçlar ve SAE Standardı

Seviye-4 otonom araçlar, otomatik sürüş sistemlerinin gelişmişlik seviyelerini tanımlayan SAE (Society of Automotive Engineers) standardına göre belirlenmiş bir derecelendirme sistemi kapsamında değerlendiriliyor. Bu derecelendirme sistemi, sürücüsüz araç teknolojilerinin hangi aşamada olduğunu ve ne kadar gelişmiş olduğunu göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Adastec'in Seviye-4 otonom otobüsleri, bu standartlar doğrultusunda geliştirildi ve dünya genelinde büyük ilgi gördü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Takas edilen Rus casusların çocukları Rus olduklarını Moskova yolunda öğrendi

Takas edilen Rus casusların çocukları Rus olduklarını Moskova yolunda öğrendi