Türk Telekom Ventures'ın PİLOT girişim hızlandırma programının 12. dönemi, Atatürk Kültür Merkezi'nde Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal'ın katılımıyla tanıtıldı. Türk Telekom, bu program aracılığıyla Türkiye'nin teknoloji alanındaki uluslararası başarısını desteklemeyi sürdürüyor.

Türk Telekom yenilikçi girişimleri desteklemeye devam ediyor

Çin'in Android Kullanıcılarını Takip Ettiği Yazılım Ortaya Çıktı Çin'in Android Kullanıcılarını Takip Ettiği Yazılım Ortaya Çıktı

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, programla ilgili yaptığı açıklamada, Türk Telekom’un 10 yılı aşkın süredir teknolojiyi desteklediğini ve girişimlerin büyümesine katkı sunduğunu belirtti. Önal, Türk Telekom Ventures ve PİLOT programı aracılığıyla Türkiye'yi dünya çapında öne çıkaracak yenilikçi girişimlerin desteklendiğini ifade etti. Bu kapsamda, PİLOT programına dahil olan girişimlere bugüne kadar toplam 32 milyon liralık nakit desteği sağlandığını açıkladı.

Daha fazla girişime destek olmak istiyor

Önal, 'Türk Telekom Ventures kurumsal girişim sermayesi ve Türk Telekom Ventures GSYF ile yatırım yaptığı 21 girişimin portföy değeri 190 milyon doları bulurken, söz konusu rakam, girişimcilik ekosisteminin Türkiye ekonomisindeki değerine ve kaldıraç özelliğine işaret ediyor. Ülkemizin ürettiği teknolojiyi dünyaya ihraç eden bir ülke olması motivasyonuyla, PİLOT programımıza dahil olan girişimlerimize teknoloji alanındaki bilgi birikimimizi aktarıyor, finansal desteğin yanı sıra yurt dışına açılmalarını sağlayacak stratejik işbirlikleri ve olanaklar yaratıyoruz. Girişimlerimize yaptığımız her yatırımı Türkiye'nin geleceğine yönelik bir yatırım olarak görüyoruz. Amacımız, desteğimizle büyüyüp küresel başarılara imza atacak çok daha fazla girişime destek olarak ülkemizden yeni dünya markalarının ve unicornların çıkmasını sağlamak' dedi.

Türk Telekom yenilikçi girişimleri desteklemeye devam ediyor

Girişimcilerden İlginç Açıklamalar

PİLOT'un 12. dönemine seçilen girişimlerden From Your Eyes'in CEO'su Zülal Tannur, yapay ve biyolojik görme teknolojileri üzerine çalıştıklarını ve ABD merkezli NeuroVision AI Tech’in Silikon Vadisi'ndeki büyümesini hızlandırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Sensed AI'nin Kurucu Ortağı Emre Dirican, yapay zeka ve uzaktan algılama teknolojileri ile binaların ve altyapıların sürekli izlenmesini sağlayarak güvenli ve sürdürülebilir yaşam koşulları oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Mistikist'in Kurucusu Buğra Karahan ise, Temeli MIT, Harvard, Stanford, Johns Hopkins gibi üniversitelerde yapılan bilimsel araştırmalara dayanan, beyin dalgası regülasyonu yöntemini herkesin erişebileceği bir uygulamaya dönüştürerek, dünyanın ilk dijital stres azaltma asistanı olarak Mistikist'i geliştirdim. Sadece 2-8 dakika içinde stres seviyesinde yüzde 90'a varan azalma, odaklanma seviyesinde yüzde 95'a varan bir artış sağlayabiliyoruz.

Kaynak: AA