Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Türk Savunma Sanayisi küresel arenada yükseliyor

Türk Savunma Sanayisi küresel arenada yükseliyor

Defense News'in 2024 Top 100 listesinde Türk Savunma Sanayisi öne çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Savunma Sanayisi küresel arenada yükseliyor
KAYNAK: AA

Defense News tarafından yayımlanan 2024 Top 100 Savunma Şirketleri listesinde, Türk savunma sanayisi önemli bir başarıya imza attı. Listeye göre, ASELSAN 42. sırada yer alarak Türk şirketleri arasında en yüksek sıradaki konumunu korudu. TUSAŞ, 50. sıraya yükselirken, Roketsan 71, Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) 84 ve ASFAT ise 94. sırada kendine yer buldu. MKE, bu yıl ilk defa listeye dahil oldu.

Türk Savunma Sanayisi küresel arenada yükseliyor

Türk Şirketlerinin Sıralamalarındaki Yükseliş

Geçtiğimiz yıl 47. sırada bulunan ASELSAN, bu yıl 42. sıraya yükseldi. TUSAŞ, 58. sıradan 50. sıraya, ASFAT ise 100. sıradan 94. sıraya çıkarak sıralamalarını geliştirdi. Türk savunma sanayisinin listeye giren tüm şirketleri geçen yıla göre sıralarını yükseltti.

Küresel İlk 10'da ABD ve Çin Etkisi

Listenin ilk 10 sırasında ABD'den 6 şirket, Çin'den 3 şirket ve Birleşik Krallık'tan 1 şirket yer aldı. Lockheed Martin zirvedeki yerini korurken, Aviation Industry Corporation of China ve RTX onu takip etti. Northrop Grumman 4., General Dynamics 5., Boeing ise 6. sırada bulunuyor. BAE Systems 7., China State Shipbuilding Corporation Limited 8., China North Industries Group Corporation Limited 9. ve L3Harris Technologies 10. sırada yer aldı.

Türkiye'nin Uluslararası Başarısı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türkiye'nin savunma sanayisindeki uluslararası başarısını vurguladı. Görgün, "Dünyanın en büyük 100 savunma şirketi arasında ilk 50'de 2, ilk 100'de ise toplam 5 firmamız yer alıyor. Türkiye, dünyada ilk 100 listesinde 5 ve üzeri şirketi bulunan 5 ülkeden biri oldu" dedi. Türkiye'nin uluslararası başarılarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ve Türk mühendislerinin özverili çalışmaları ile mümkün olduğunu belirten Görgün, savunma sanayisi ekosisteminin başarılarına devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'deki Ölü Yakma Evi Aileleri Sahte Küllerle Kandırdı

ABD'deki Ölü Yakma Evi Aileleri Sahte Küllerle Kandırdı