Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji TikTok arama motoruna dönüşmeye başladı

TikTok arama motoruna dönüşmeye başladı

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, arama bölümünü daha kullanışlı hale getirmek için yeni özellikler ekliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TikTok arama motoruna dönüşmeye başladı

Nihat Saraç

TikTok, Wikipedia ve IMDb ile ortaklaşa yaptığı çalışmalarla arama sonuçlarında doğru ve güncel bilgiler göstermeye başladı.

TikTok WİKİPEDİA İLE İŞ BİRLİĞİ

TikTok sözcüsü Zachary Kizer, şirketin kullanıcılara uygulama içinde doğrudan bilgi sunmak için Wikipedia ile işbirliği yaptığını doğruladı. Kizer, bu özelliğin birkaç aydır kullanımda olduğunu ancak resmi olarak duyurulmadığını belirtti.

YENİ YÖNLENDİRME

Wikipedia özelliği, kullanıcılar uygulama içi arama sonuçlarını inceledikçe ortaya çıkıyor ve ilgili videoların arasına yerleştiriliyor. Kullanıcılar, bu parçacıklara tıkladıklarında doğrudan Wikipedia'ya yönlendiriliyorlar.

IMDb İLE ORTAKLIK

TikTok, arama işlevine başka özellikler de ekledi. Örneğin, geçtiğimiz videolar arasına sponsorlu içerik yerleştirerek arama sonuçlarından gelir elde etmeye başladı. IMDb ile yapılan bir ortaklık ise içerik oluşturucuların videolarında filmlere ve TV şovlarına bağlantı vermesine olanak tanıyor.

TikTok ARAMA MOTORU MU OLACAK

TikTok'un bu hamlesi, şirketin arama motoru pazarında Google'a meydan okumak istediğini gösteriyor. TikTok, özellikle gençler arasında popüler olmasıyla dikkat çekiyor. Bu nedenle, şirketin arama motoru pazarında önemli bir pay elde etmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İnternetten telefon siparişi veren adama bakın ne yolladılar

İnternetten telefon siparişi veren adama bakın ne yolladılar