Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Telegram'a Erişim Engeli Mi Geliyor? Telegram Türkiye'de Yasaklanacak Mı?

Telegram'a Erişim Engeli Mi Geliyor? Telegram Türkiye'de Yasaklanacak Mı?

Son dönemde sosyal medya platformlarına getirilen erişim engellerine bir yenisi eklenebilir. Instagram, Wattpad ve Roblox gibi popüler platformlara getirilen erişim engellerinin ardından, sırada Telegram'ın olup olmadığına dair iddialar gündeme geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Telegram'a Erişim Engeli Mi Geliyor? Telegram Türkiye'de Yasaklanacak Mı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye'de sosyal medya ve dijital platformlar üzerindeki denetim, son günlerde artan bir şekilde dikkat çekiyor. Instagram, Wattpad ve Roblox gibi popüler platformlara getirilen erişim engellerinin ardından, gözler şimdi Telegram'a çevrildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Telegram'a yönelik binden fazla uyarı yapıldığı, ancak bu uyarıların yanıtlanmadığı öne sürüldü.

Telegram'a Erişim Engeli Mi Geliyor? Telegram Türkiye'de Yasaklanacak Mı?

BTK'nın Telegram'a Yapılan Uyarıları

Sabah gazetesinin haberine göre, BTK'nın Telegram'a gönderdiği uyarıların çoğu, 'katalog suçlar' kapsamındaki içeriklerle ilgili. Uyuşturucu, fuhuş, kumar ve pedofili videolarının serbestçe ticaretinin yapıldığı iddia edilen Telegram kanalları nedeniyle, platformun kapatılması ihtimali gündeme gelebilir.

Türkiye'de yaklaşık 8 milyon aktif kullanıcısı bulunan Telegram, dünya genelinde ise 1 milyar kullanıcıya sahip. Ancak, Türkiye'de herhangi bir temsilcisi olmaması nedeniyle BTK, Telegram'ın İngiltere merkezine binden fazla bildirimde bulunmuş, fakat yanıt alamamıştır. Bu durum, Telegram'ın kısa sürede önlem almadığı takdirde erişim engeliyle karşılaşabileceğine işaret ediyor.

TikTok'un Kapatılması da Gündemde

Telegram'a olası bir erişim engeli, Türkiye'de dijital platformlar üzerindeki denetim ve yasakların artışını yansıtıyor. Geçtiğimiz günlerde, TikTok'un kapatılması da gündeme gelmişti. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok hakkında yaptığı açıklamada, "TikTok kullanmıyorum. Beni sokakta gören insanlar diyor ki, 'Bu TikTok'u kapatırsan, cennetin kapısına aralarsın. Milletimiz, TikTok'un kapatılmasını istiyor'" demişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Giresun'da Düğün Faciası! İkinci Can Kaybı Yaşandı

Giresun'da Düğün Faciası! İkinci Can Kaybı Yaşandı