Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Telegram Kurucusu Pavel Durov İçin 20 Yıl Hapis Cezası İstendi

Telegram Kurucusu Pavel Durov İçin 20 Yıl Hapis Cezası İstendi

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un, şirketinin kullanıcı verileriyle ilgili yasa ihlali gerekçesiyle 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Telegram Kurucusu Pavel Durov İçin 20 Yıl Hapis Cezası İstendi
KAYNAK: Haber Merkezi

Azerbeycan dönüşü Fransa'da gözaltına alınan Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, 20 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya. Durov hakkında yürütülen soruşturma, sosyal medya platformunun yasadışı içeriklerin yayılmasına aracılık ettiği iddialarına dayanıyor. Özellikle, Telegram’ın bazı ülkelerde terörizmi teşvik eden ve yasa dışı faaliyetlere zemin hazırlayan içeriklere ev sahipliği yaptığı öne sürülüyor.

NE OLMUŞTU?

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Telegram'da yasa dışı içeriklere erişim sağladığı gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklandı. Fransız yargı makamları, Durov'un gözaltı süresini 48 saat uzattı. Telegram, şirketin Avrupa Birliği (AB) yasalarına uyduğunu vurgulayarak, Durov'a yönelik suçlamaları "saçmalık" olarak nitelendirdi. Telegram'ın yazılı açıklamasında, "Telegram, Dijital Hizmet Yasası dahil AB'nin yasalarına uymaktadır. Durov'un saklayacak hiçbir şeyi yok ve Avrupa'ya sık sık seyahat etmektedir." denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Fransa'ya Durov'a erişim talebinde bulunulan bir nota verildiğini açıkladı. Zaharova, Durov'un Fransa vatandaşı da olduğuna dikkat çekerek, "Sorun şu ki Fransa, Durov'u her şeyden önce kendi ülkesinin vatandaşı olarak kabul ediyor." şeklinde konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasına ilişkin yorum yapmak için erken olduğunu belirterek, "Durov'un tam olarak neyle suçlandığını henüz bilmiyoruz." dedi. Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev ise, Durov'un Rusya'dan ayrılarak hata yaptığına işaret etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TFF Süper Lig’in 3'üncü Haftasına Ait VAR Kayıtlarını Yayınladı

TFF Süper Lig’in 3'üncü Haftasına Ait VAR Kayıtlarını Yayınladı