Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Teknoloji Telefonlar artık sadece ayda bir kere şarj edeceğiz

Telefonlar artık sadece ayda bir kere şarj edeceğiz

Cambridge Üniversitesi'ndeki bilim insanları, akıllı telefonların şarj süresini uzatacak yeni bir mikroçip geliştirdi. Bu çip, telefonların yılda sadece 12 kez şarj edilmesini sağlayacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Telefonlar artık sadece ayda bir kere şarj edeceğiz
MUHABİR: Kamer Durdu

Cambridge Üniversitesi'nin ticari kolu olan Vaire tarafından geliştirilen mikroçip, matematik araştırmacılarının yer aldığı bir ekip tarafından tasarlandı. Çip, neredeyse hiç enerji ihtiyacı gerektirmeyen bir silikon çip işlemcisi tasarlamaya dayanıyor. Bu da daha uzun bir pil ömrü anlamına geliyor.

Vaire'nin kurucu ortağı ve CEO'su Dr. David Rawlinson, "Bu mikroçip, akıllı telefon şarjı alanında devrim niteliğinde bir gelişmedir" dedi. "Bu çip sayesinde, kullanıcılar telefonlarını çok daha az sıklıkta şarj etmek zorunda kalacak."

Dr. Rawlinson, mikroçipin henüz geliştirme aşamasında olduğunu, ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde piyasaya sürülebileceğini söyledi.

Bu gelişme, akıllı telefon kullanıcıları için büyük bir nimet olacak. Zira akıllı telefonların şarj süresinin kısa olması, kullanıcıların en büyük şikayetlerinden biri. Bu yeni mikroçip sayesinde, kullanıcılar telefonlarını her gün şarj etmek zorunda kalmayacak ve bu da pil ömrünün önemli ölçüde uzamasına yardımcı olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kıvanç Tatlıtuğ üçüncü kez yakalandı! Sevenlerini üzen haber

Kıvanç Tatlıtuğ üçüncü kez yakalandı! Sevenlerini üzen haber