Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Teknoloji TEKNOFEST Adana’da Teknoloji ve Gençlik Buluşması Başladı

TEKNOFEST Adana’da Teknoloji ve Gençlik Buluşması Başladı

Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST Adana, T3 Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın öncülüğünde gerçekleştirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
TEKNOFEST Adana’da Teknoloji ve Gençlik Buluşması Başladı
KAYNAK: AA

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST Adana, T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının katılımıyla Adana Havalimanı'nda gerçekleştirilmeye başlandı. Etkinliğin açılışında konuşan Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin teknoloji yolculuğunun önemli bir durağında olduklarını belirtti ve Adana’nın coşkusuna vurgu yaptı.

Selçuk Bayraktar’ın Açıklamaları

Adana'nın hem kültürel zenginlikleriyle hem de insanının sıcaklığıyla öne çıktığını belirten Bayraktar, ‘’Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, mertliği ve yiğitliğiyle Türkiye'nin gözbebeği Adana. Adana, bir kişiye yol arkadaşı olduğunda, o kişinin sırtı yere gelmez. Adana, bir kişinin arkasında durduğunda o kişinin bileği bükülmez. Adana, bir davaya sahip çıktığında, o davanın önünde kimse duramaz. Bugün bu güzel şehir, bu yiğit ve mert insanların şehri Adana, TEKNOFEST'e, Türkiye'nin gençliğine sahip çıktı. Bu ne coşku Adana, ne güzelsin sen Adana, Allah'ına kurban Adana. Sıcağınızla, coşkunuzla ve heyecanınızla TEKNOFEST Akdeniz'e hoş geldiniz, sefalar getirdiniz'' dedi.

Bir Gençlik Hareketi

TEKNOFEST’in sadece bir teknoloji festivali olmadığını, aynı zamanda gençlerin geleceğine şekil veren bir hareket olduğunu vurgulayan Bayraktar, 2018'den bu yana 27 farklı şehirde düzenlenen yarışmalarla, gençlerin teknolojiye olan ilgisini sürekli artırdıklarını ifade etti. Bugüne kadar 150'den fazla girişimin TEKNOFEST'ten çıkıp büyüdüğünü ve dünyaya açıldığını belirtti.

50 Farklı Teknoloji Yarışması

TEKNOFEST Akdeniz’de bu yıl 50 farklı teknoloji yarışması yer alıyor. Nükleer enerji teknolojilerinden yapay zekaya, finansal teknolojilerden hava savunma sistemlerine kadar birçok farklı temada yarışmalar düzenleniyor. Ayrıca Bayraktar, TEKNOFEST’in sadece Türkiye'de değil, gelecekte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk dünyası ve diğer dost ülkelerde de genişletilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Gazze ve Adaletsizlik Mesajı

Selçuk Bayraktar, Gazze'de yaşanan olaylara dikkat çekerek, dünya düzeninin şiddet ve zulüm üzerine kurulduğunu, insanlığın adaleti sağlamaktan uzaklaştığını söyledi. Bayraktar, TEKNOFEST kuşağı olarak teknolojinin insanlık yararına kullanılması gerektiğini, adaletsizliğe karşı ses çıkarmaktan vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

Gençlere Çağrı: Geleceği Siz İnşa Edeceksiniz

Bayraktar, gençlerin üreteceği projelerin Türkiye'nin ve dünyanın geleceğini şekillendireceğini belirterek, tüm gençlere TEKNOFEST hareketine katılmaları için çağrıda bulundu. Bayraktar, "Gelin, dünyayı değiştirelim. Gelecek sizsiniz, siz geleceksiniz." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakanlık Hatay’da taklit ve tağşiş yapan gıda firmalarını ifşa etti

Bakanlık Hatay’da taklit ve tağşiş yapan gıda firmalarını ifşa etti