Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Teknoloji Steam 656 milyon poundluk dava ile karşı karşıya

Steam 656 milyon poundluk dava ile karşı karşıya

Valve, İngiltere merkezli olarak açılan 656 milyon poundluk dava ile gündemde.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Steam 656 milyon poundluk dava ile karşı karşıya
KAYNAK: Haber Merkezi

Dünyanın en popüler oyun platformlarından biri olan Valve, Steam kaynaklı büyük bir dava ile gündemde. İngiltere'de açılan bu dava, tam 656 milyon pound talep edilmesiyle dikkat çekiyor.

BBC'nin haberine göre, dijital haklar savunucusu Vicki Shotbolt, İngiltere'deki oyuncuların Steam tarafından sömürüldüğünü ve piyasanın adil rekabet kurallarının ihlal edildiğini iddia ediyor.

Londra'da bulunan Rekabet Temyiz Mahkemesi'ne sunulan iddialara göre, Valve PC oyun pazarındaki rekabeti kısıtlıyor. Oyun geliştiricileri ve yayıncıları, oyunların rakip platformlarda daha ucuz fiyatlara satılmasını engellemek için fiyat eşitliği politikalarına uymaya zorluyor.

Steam 656 milyon poundluk dava ile karşı karşıya

Yüksek Komisyon Oranları

Shotbolt'a göre, bu durum Steam'in %30'a varan aşırı komisyon talep etmesine olanak tanıyor ve Birleşik Krallık'taki tüketicilerin PC oyunları ve ek içerikler için çok daha fazla ödeme yapmasına sebep oluyor.

Bahsi geçen dava, kolektif dava olarak bilinen bir dava türü. Bu, bir kişinin çok daha büyük bir grup insan adına dava açması anlamına geliyor. Valve'a açılan bu dava, bir dizi kolektif davanın sonuncusu olarak gösteriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta Şok Edici Olay: Tur Minibüsü Sürücüsü Araç İçinde Ölü Bulundu!

Manavgat’ta Şok Edici Olay: Tur Minibüsü Sürücüsü Araç İçinde Ölü Bulundu!