Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Uzmanından ilginç yapay zeka yorumu

Uzmanından ilginç yapay zeka yorumu

Sosyal Medya ve Marka Geliştirme Uzmanı Berat Kızılel, yapay zeka sistemlerinin gelecekte insanların yerini alıp almayacağı konusundaki korkuların yersiz olduğunu belirtiyor. Kızılel'e göre, yapay zeka gelecek 5 yılı biçimlendirecek ve ciddi düzeyde etkileyecek, ancak insanların yerini alması mümkün değil.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzmanından ilginç yapay zeka yorumu
KAYNAK: ANKA

Kızılel, yapay zekayla savaşmak yerine onu kontrol altına almanın önemine de vurgu yaptı. Kızılel, ""Bir kesim var ki, yapay zekanın insanların yerini alacağı endişesi taşıyor ve bu teknolojik ilerlemeye tümden karşı çıkıyor. Ne kadar reddedilirse reddedilsin, yapay zeka önümüzdeki 5 yıl içinde tüm insanlığın seyrini değiştirecek. Çünkü bu bir dönüm noktası. Yapay zekanın ve bu tür teknolojik ilerlemelerin karşısında duranlar yeni dünyaya ayak uyduramayacak. Özellikle iş yapay zekaya entegre olmayan işletmeler bu süreçte ayakta kalamayacak."

KORKULAR YERSİZ

Yapay zeka hakkında, insan denetiminde ve bilimsel gelişmeye dayalı olduğunu vurgulayan Kızılel, yapay zekanın insanların yerini alamayacağını belirtiyor. Kızılel, ""Yapay zeka insan kontrolünde ve gelişmiş de tümden bilime, bilimsel gelişme ve ilerlemeye bağlı. Yapay zeka, pek çok sektörde iş yapışını tümden değiştirecek ancak insanın da yerini alması mümkün değil. İnsan denetiminde bir sistemin ya da gelişmenin insanın kontrolünden çıkması nasıl mümkün olabilir ki? Dünyaca ünlü bilim adamları da bu korkuların yersiz olduğunu ve bilim kurguya dayandığını söylüyor" ifadelerini kullandı.

Berat Kızılel'e göre, yapay zeka insanlığın yaşamını kolaylaştıracak ve birçok alanda ilerlemeler sağlayacak ancak insanın yerini almak gibi bir potansiyeli yok.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çin, Orta Doğu'ya 6 savaş gemisi yerleştirdi

Çin, Orta Doğu'ya 6 savaş gemisi yerleştirdi