Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Samet Girgin yaz tatilinde eczanede çalışarak tasarladığı güneş enerjili aracı hayata geçirdi

Samet Girgin yaz tatilinde eczanede çalışarak tasarladığı güneş enerjili aracı hayata geçirdi

Antalya'nın Akseki ilçesindeki bir lise öğrencisi, yaz tatilinde eczanede çalışarak biriktirdiği parayla hayalindeki güneş enerjili aracı üretti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Samet Girgin yaz tatilinde eczanede çalışarak tasarladığı güneş enerjili aracı hayata geçirdi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Antalya'nın Akseki ilçesinde Şahinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Samet Girgin, yaz tatilinde eczanede çıraklık yaparak kazandığı parayla hayalindeki projeyi gerçekleştirdi. Hurdalıktan topladığı malzemelerle çalışan aracını hayata geçiren Girgin, 65 kilometre menzile sahip aracını Değirmenlik Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşadığı evinin yakınlarında tanıttı.

Samet Girgin, aklının erdiği günden beri mekanik ve elektrik konularına ilgi duyduğunu belirtti. Elektrik elektronik bölümünü kendi isteğiyle seçen Girgin, küçük yaşlardan beri makinaları inceleyip oyuncaklarını sökerek iç mekanizmalarını anlamaya çalıştığını ifade etti. Bu merakıyla hareketle yaz tatilinde çalışarak biriktirdiği parayla hayalini kurduğu aracı tasarlayıp üretmeye karar verdi.

eczanede çalışarak para kazandı

Girgin, daha önce ilkokulda temiz enerji üretimiyle ilgili projeler yaparak birincilik ödülleri almıştı. Samet, Sakarya'da oturduğu dönemde yaptığı projelerle il bazında dikkat çekmişti. Şimdi ise hayalindeki aracı yapmak için ailesine yük olmamak adına yaz tatilinde eczanede çalışarak para kazandı ve tasarladığı aracı hayata geçirdi.

Hedeflerini açıkladı

Samet Girgin, şimdiye kadar gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra gelecek planları hakkında da konuştu. Yangın söndürme aracı tasarımı gibi insan hayatına dokunan projeler üzerinde çalışmaya devam edeceğini belirten Girgin, mekatronik mühendisliği okuyarak kendini geliştirmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Girgin'in ürettiği araç, güneş enerjisiyle çalışması ve 65 kilometre menzile sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Kendi enerjisini güneşten alan araç, gerekli şartlar sağlandığında ekstra şarj gereksinimi duymadan ilerleyebiliyor. Ayrıca araç, normal bir araçta bulunan tüm özelliklere sahip olmasıyla da öne çıkıyor.

aileden destek

Samet Girgin'in babası Engin Girgin, oğlunun azimli çalışması ve hayallerini gerçekleştirmesiyle gurur duyduğunu belirtti. Ailecek Samet'in yanında olduklarını ve gelecekteki projelerinde de destek olacaklarını söyleyen baba Girgin, genç mucidin başarılarıyla gururlu olduklarını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
GAİB'den yapılan hububat ihracatı rekor kırdı

GAİB'den yapılan hububat ihracatı rekor kırdı