Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Rockstar Games’in kaynak kodları sızdırıldı

Rockstar Games’in kaynak kodları sızdırıldı

Rockstar Games, GTA 6 ve Bully 2'nin kaynak kodlarını kaybetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rockstar Games’in kaynak kodları sızdırıldı
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Rockstar Games, son dönemlerde GTA 6 ile gündemde olan oyun devi, tarihinin en büyük sızıntılarından biriyle karşı karşıya. Şirket, 2013’te yayımladığı GTA 5 oyununun tüm kaynak kodlarını hackerlara kaptırdı. Ancak bu durum, tek başına büyük bir olay olarak görünmeyebilir. Sızdırılan kodlardaki detaylar, bu gelişmeyi çok önemli hale getiriyor. Zira kaynak kodlarda, henüz duyurulmamış olan GTA 6 ve Bully 2 gibi oyunlarla ilgili bazı bilgiler de yer alıyor.

Rockstar Games’in kaynak kodları sızdırıldı

Sızdırılan kaynak kodları, GTA 6’nın 'Project Americas' adıyla kodlandığını gözler önüne seriyor. Bu bilgi, geçmişte de benzer iddialarla gündeme gelmişti. Ayrıca Rockstar Games, GTA 5 kaynak kodlarında Bully 2’ye atıfta bulunuyor. Şirket, bu oyunla ilgili hiçbir açıklama yapmadı ancak Bully 2’nin arka planda geliştirildiği düşünülüyor.

Bazı kaynaklara göre saldırı, yakın bir geçmişte yaşanmadı. İddialara göre kaynak kodlar, 2022 yılından beri Discord üzerinde el değiştirip duruyor. Bu durum, Rockstar Games’in bu verileri ne zaman kaptırdığı konusunda belirsizlik yaratıyor.

Bundan önce de GTA 6’nın oynanış videolarını hackleyerek sızdıran 18 yaşındaki Arion Kurtaj, hakkında ömür boyu hastane hapsi cezası verilmişti. Doktorlar tehlikeli olmadığını söyleyene kadar hastanede kalacak olan Kurtaj’ın, kısa süre içinde dışarı çıkarsa ‘siber suç’ işlemeye devam edebileceği belirtiliyor. Bu durum, siber güvenlik konusundaki endişeleri daha da artırıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CW Enerji Yenilikçi Ürünlerini Sergiledi!

CW Enerji Yenilikçi Ürünlerini Sergiledi!