Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji NASA Güneş Yelkenleri Uzayda Başarılı Bir Şekilde Açıldı

NASA Güneş Yelkenleri Uzayda Başarılı Bir Şekilde Açıldı

NASA'nın güneş yelkeni görevinde uzaya fırlatılan ACS3, başarıya ulaştı. Güneş yelkenleri, yakıtsız itki imkanı sağlayarak uzayda test ediliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
NASA Güneş Yelkenleri Uzayda Başarılı Bir Şekilde Açıldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Uzaya fırlatılmasından dört aydan fazla bir süre sonra NASA’nın güneş yelkeni görevinde başarıya nihayet ulaşıldı. Güneş yelkenleri yakıtsız itki imkanı sağlayacak.

NASA Güneş Yelkenleri Uzayda Başarılı Bir Şekilde Açıldı

Uzayda Yelkenler Açıldı

NASA'nın Gelişmiş Kompozit Güneş Yelken Sistemi (ACS3), 23 Nisan'da Rocket Lab'in Electron roketi ile uzaya fırlatıldı. Yaklaşık mikrodalga fırın boyutundaki uydu, Dünya yüzeyinin yaklaşık 966 kilometre üzerinde yer alan Güneş'e senkronize yörüngede dönüyordu. NASA, bu aracın yelkenlerini açmakta zorlanıyor ve sorunlar yaşıyordu. Ancak kısa bir süre önce NASA, güneş yelkenlerini başarıyla açtığını açıkladı.

Gemilerden Esinlenen Güneş Yelkenleri Uzayda Test Ediliyor

Güneş yelkeni fikri bir süredir bilim dünyasında olsa da bu, ilk kez uzayda test ediliyor. Gemiler gezegenimizin denizlerinde binlerce yıldır birincil itici güç olarak rüzgarla çalışan yelkenleri kullanarak yol aldılar. Güneş yelkenleri de uzayda itkiyi oluşturmak için yine bir nevi rüzgarı kullanacak. Elbette buradaki rüzgar, Güneş rüzgarından başkası değil. Güneş’ten gelen fotonların yelkene çarpıp basınç oluşturmasıyla tahrik oluşturuluyor.

Boeing'in Starliner Aracı Astronotlar Olmadan Dünya’ya Dönüyor

Bu da herhangi bir yakıt olmadan uzay aracının hareket etmesini sağlayacak. NASA'ya göre, Güneş ışığının yelken üzerindeki kuvveti, avucunuzda duran bir ataşın ağırlığına eşdeğer. Ancak bunun sürekli olması özellikle Güneş Sistemi içindeki yolculuklarda büyük potansiyele sahip.

ACS3 Görevinde Kullanılan Güneş Yelkeni Teknolojisi

ACS3 görevindeki uzay aracı, yelkenini açmak için esnek polimer ve karbon fiber kompozit bomlar kullanıyor. Yelken açıldıktan sonra yaklaşık 80 metrekarelik bir alana ulaşılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni nesil hastalık uyarısı! Boş zaman hastalığı hastalığı nedir? Belirtileri neler?

Yeni nesil hastalık uyarısı! Boş zaman hastalığı hastalığı nedir? Belirtileri neler?