Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Microsoft'tan, Chrome'a 'zararlı içerik' uygulaması

Microsoft'tan, Chrome'a 'zararlı içerik' uygulaması

Microsoft Edge, Chrome’u yanlış kategoriye sokuyor. Chrome zararlı içerik mi? Chrome neden riskli mi? İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Microsoft'tan, Chrome'a 'zararlı içerik' uygulaması

Nihat Saraç

Donanım Haber'den alınan bilgiye göre , Microsoft Edge tarayıcısının, Google Chrome'un kurulum dosyası olan ChromeSetup.exe'yi potansiyel olarak zararlı olarak işaretlediği tespit edildi. Microsoft Edge 116 kararlı sürümünde tespit edilen bu hata Edge'in yerleşik güvenlik özelliğiyle ilgili görünüyor. Edge’in güvenlik özellikleri riskli dosyaları indirirken kullanıcılara uyarı gönderiyor. Görünüşe göre Chrome'un kurulum dosyası da yanlışlıkla aynı kategoride görüyor.

Microsoft Edge kullanarak Chrome'u indirirken bir uyarı mesajı ortaya çıkıyor: "ChromeSetup.exe cihazınıza zarar verebilir. Yine de saklamak istiyor musunuz?" Edge ve aslında Chrome da zararlı olduğundan şüphelenilen veya güvenli olmayan bir yerden indirilen dosyalar için benzer uyarıları veriyor.

Microsoft, Windows kullanıcılarına sürekli olarak Edge’in reklamını yapıyor. Şirket, kullanıcıları kendi tarayıcısında tutmak için bugüne kadar farklı yöntemler denediği söyleniyor. Örneğin, kullanıcılar Edge üzerinden Chrome'a erişmeye ve Microsoft'un Bing arama motorunu kullanmaya çalıştıklarında, Chrome'u indirmelerini engelleyen çeşitli uyarılarla karşılaşıyorlar: "Yeni bir web tarayıcısı indirmenize gerek yok. Microsoft, zamandan ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilecek hızlı, güvenli ve modern bir web deneyimi için Microsoft Edge'i kullanmanızı önerir. Şimdi deneyin."

Bir başka bilgiye göre ise, Chrome’un indirme sayfasında “Microsoft Edge, Microsoft'un ek güveniyle Chrome ile aynı teknoloji üzerinde çalışır. Şimdi güvenli bir şekilde gezinin.” Uyarısı veriyor. Microsoft, Chrome’u (ChromeSetup.exe) neden potansiyel olarak zararlı olarak işaretlediğine dair herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Sorun Microsoft Edge 116 tüm sürümlerinde çözülmüş olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ümit Özdağ'dan Meral Akşener'e zehir zemberek sözler

Ümit Özdağ'dan Meral Akşener'e zehir zemberek sözler