Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Teknoloji Japonya deprem ve afet yönetiminde yapay zekadan faydalanıyor

Japonya deprem ve afet yönetiminde yapay zekadan faydalanıyor

Büyük depremler sırasında hızlı müdahale ve acil durum yönetimini iyileştirmek amacıyla, Tokyo'da yapay zeka destekli yüksek çözünürlüklü kameralar kullanılmaya başlandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Japonya deprem ve afet yönetiminde yapay zekadan faydalanıyor
KAYNAK: AA

Tokyo, büyük depremler ve afet durumlarında müdahale hızını artırmak amacıyla yapay zeka destekli kameralar kullanmaya başladı. Bu sistem, yangınları ve bina çökmelerini hızlıca tespit edebilmek için yüksek çözünürlüklü kameralarla donatılmış.

Yapay Zeka Destekli Kameralar Şehirdeki Kritik Noktalara Yerleştirildi

Kyodo News’in bildirdiğine göre, Tokyo Metropol Valiliği yetkilileri, bu kameraların Tokyo Körfezi yakınlarındaki köprüler, Valilik binası ve şehrin batısındaki belirlenen stratejik noktalara yerleştirildiğini açıkladı. Kameralar, yüksek çözünürlükte görüntüler sağlayarak, yapay zeka desteğiyle duman ve yapısal hasarları anında tespit ediyor.

Afet Yönetimini Hızlandırma Amacı

Yetkililer, yapay zeka destekli sistemin, kuvvetli depremler sırasında acil müdahaleyi hızlandırmayı ve afet anlarında yangınları ile bina çökmelerini hızlı bir şekilde tespit etmeyi hedeflediğini belirtti. Bu sistem, polis ve itfaiye gibi ilgili birimlere anlık bilgi sağlama kapasitesine sahip, böylece afete daha etkin bir yanıt verilmesi sağlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Starbucks CEO'su Laxman Narasimhan Görevinden Ayrıldı

Starbucks CEO'su Laxman Narasimhan Görevinden Ayrıldı