Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji iPhone 15 Pro ve Pro Max'te ekran yanması sorunu büyüyor

iPhone 15 Pro ve Pro Max'te ekran yanması sorunu büyüyor

Yeni iPhone modelleri, ısınma ve hoparlör sorunlarıyla gündeme gelmişti. Şimdi de ekran yanması sorunuyla karşı karşıya kaldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
iPhone 15 Pro ve Pro Max'te ekran yanması sorunu büyüyor

Mydrivers web sitesi, birçok iPhone 15 Pro ve Pro Max kullanıcısının şikayetlerini gündeme getirerek, cihazlardaki ekran yanması probleminin büyük bir sorun haline geldiğini doğrulayan fotoğraflar yayınladı.

Fotoğraflarda, iPhone 15 Pro ve Pro Max ekranlarında, uzun süre aynı görüntünün gösterilmesi nedeniyle oluşan gölgeli alanlar görülüyor. Bu alanlar, ekranda kalıcı olarak yerleşebiliyor.

Sorunun yazılımsal olması ümit ediliyor

Apple'ın yeni iPhone modellerinde kullandığı OLED ekranlar, LCD ekranlara göre daha hassastır. Bu nedenle, uzun süre aynı görüntünün gösterildiği durumlarda ekran yanması sorunu yaşanması daha olasıdır.

Ancak, Mydrivers'ın haberine göre, iPhone 15 Pro ve Pro Max'te yaşanan ekran yanması sorunu, yalnızca OLED ekranların doğasından kaynaklanmıyor. Bazı durumlarda, ekran açıldıktan hemen sonra bile bu sorun yaşanabiliyor.

Bu da, sorunun yazılımsal bir nedenden kaynaklanabileceğine işaret ediyor. Apple, henüz bu konuda bir açıklama yapmadı. Ancak, sorunun yazılımsal olması halinde, bir yazılım güncellemesiyle düzeltilmesi mümkün olabilir.

Sorunun büyümesi halinde, Apple'ın bir yazılım güncellemesi yayınlaması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Covid-19 ilacı diye çamaşır suyu satan aileye hapis cezası

Covid-19 ilacı diye çamaşır suyu satan aileye hapis cezası