Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji iOS 18 Güncellemesine Saatler Kaldı: Hangi Yeni Özellikler Geliyor?

iOS 18 Güncellemesine Saatler Kaldı: Hangi Yeni Özellikler Geliyor?

Apple, iOS 18 güncellemesini 16 Eylül’de genel kullanıma sunuyor. Yeni güncellemeyle iPhone kullanıcıları için pek çok yenilik geliyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
iOS 18 Güncellemesine Saatler Kaldı: Hangi Yeni Özellikler Geliyor?
KAYNAK: Haber Merkezi

Apple, iOS 18 güncellemesini 16 Eylül'de kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Üç aydan fazla süren beta testlerinin ardından bu büyük güncelleme, birçok iPhone modeline yepyeni özellikler getirecek. Peki, iOS 18’de hangi yenilikler var ve kimler bu güncellemeyi yükleyebilecek? İşte detaylar!

iOS 18 Güncellemesi Hangi iPhone Modellerine Gelecek?

iOS 18, iPhone XS ve daha yeni modellere sunulacak. iPhone X ve daha önceki modeller ise bu güncellemeyi alamayacak. Apple, iPhone XS ve sonrasındaki cihazlar için optimize edilen iOS 18’in, daha eski cihazlarda performans sorunları yaşanabileceği için sınırlı modellerde çalışacağını açıkladı. Ayrıca, iPhone 15 Pro gibi daha yeni cihazlara özel ek özellikler de gelecek.

iOS 18 Güncellemesine Saatler Kaldı: Hangi Yeni Özellikler Geliyor?

iOS 18’in Öne Çıkan 8 Özelliği Nedir?

Ana Ekran Özelleştirmesi: iOS 18, ana ekranınızı daha kişisel hale getiriyor. Uygulama simgelerini yeniden renklendirme, karanlık mod veya renkli mod seçenekleri sunuluyor. Ayrıca simgeler, metin etiketleri olmadan daha büyük görünebilecek şekilde ayarlanabiliyor.

Denetim Merkezi Yenilikleri: Denetim Merkezi tamamen yeniden tasarlandı. Kullanıcılar, kontrolleri yeniden düzenleyip boyutlandırabilirken, ek denetimler de ekleyebiliyor. Bu özellik, kullanıcı deneyimini daha esnek hale getiriyor.

iMessage Güncellemeleri: iOS 18, iMessage’a bir dizi yeni özellik getiriyor. Artık Tapback tepkileri için emojiler kullanılabilecek, yazılar kalın veya italik yapılabilecek. Ayrıca, RCS desteği sayesinde Android cihazlarla daha gelişmiş mesajlaşma sağlanacak.

Fotoğraflar Uygulaması Yenilikleri: Fotoğraflar uygulaması büyük bir tasarım değişikliği yaşadı. Yapay zeka destekli "Clean Up" özelliği ile istenmeyen nesneleri fotoğraflardan kolayca kaldırabilirsiniz.

Uygulama Kilitleme ve Gizleme: iOS 18, tüm uygulamaları Face ID, Touch ID veya parola ile kilitlemenize olanak tanıyor. Ayrıca uygulamaları gizleyebilir ve kilitli bir klasörde tutabilirsiniz.

Parolalar Uygulaması: iOS 18, parolalarınızı yönetmek için ayrı bir uygulama sunuyor. Güvenliğiniz açısından zayıf veya sızdırılmış şifrelerinizi görüntüleyebilir ve yönetebilirsiniz.

Oyun Modu: Mac’ten alınan oyun modu özelliği, iOS 18 ile iPhone’lara geliyor. Oyun sırasında arka plan etkinliklerini en aza indirerek daha iyi bir performans ve daha düşük ses gecikmesi sağlıyor.

Safari’de Dikkat Dağıtıcı Öğeleri Gizleme: Safari'ye entegre edilen bu yeni özellik, haber bülteni formları veya çerez izinleri gibi dikkat dağıtıcı öğeleri gizlemenizi sağlıyor. Ancak, bu özellik bir reklam engelleyici değil.

iOS 18 Güncellemesine Saatler Kaldı: Hangi Yeni Özellikler Geliyor?

Apple Intelligence Özellikleri Neler?

iOS 18’in hemen ardından Apple, iOS 18.1 güncellemesini de yayınlayacak. Bu güncelleme, Apple Intelligence özelliklerini iPhone 15 Pro ve sonraki modellerine getirecek. Bu, cihazın yapay zeka destekli işlemlerini hızlandıracak ve daha kişiselleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunacak.

iOS 18 Güncellemesine Saatler Kaldı: Hangi Yeni Özellikler Geliyor?

iOS 18 Ne Zaman Yüklenebilir Olacak?

Apple, iOS 18 güncellemesini Türkiye saati ile 16 Eylül’de 20:00 itibarıyla kullanıcılara sunmayı planlıyor. Güncelleme, uyumlu cihazlara otomatik olarak bildirim gönderilecek şekilde sunulacak. Adaylar, Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yoluyla manuel olarak da kontrol edebilirler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göğsünden boynuna kadar gelen 7 kiloluk tümör çıkarıldı

Göğsünden boynuna kadar gelen 7 kiloluk tümör çıkarıldı