Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Teknoloji Instagram’da yeni AI Studio ile yapay zeka kişilikleri oluşturulacak

Instagram’da yeni AI Studio ile yapay zeka kişilikleri oluşturulacak

Meta, AI Studio platformunu tanıttı ve Instagram'da yapay zeka karakterlerinin oluşturulmasına olanak tanıyacak yeni bir özellik sundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Instagram’da yeni AI Studio ile yapay zeka kişilikleri oluşturulacak
KAYNAK: Haber Merkezi

Meta, yapay zeka teknolojisini sosyal medya deneyimini dönüştürmek amacıyla yeni bir adım attı. Şirket, Instagram'da veya web üzerinde kullanıcıların yapay zeka versiyonlarını oluşturabilecekleri AI Studio platformunu duyurdu. Bu yenilik, içerik oluşturucular ve işletme sahiplerine takipçileriyle etkileşimde bulunmalarını sağlayacak yapay zeka kişilikleri oluşturma imkanı sunacak.

Instagram’da yeni AI Studio ile yapay zeka kişilikleri oluşturulacak

AI Studio ile Yapay Zeka Karakterleri Oluşturma

Meta'nın AI Studio'su, kullanıcıların Instagram’da bir içerik oluşturucuya veya bir sayfaya DM attıklarında, o sayfanın yapay zeka versiyonundan yanıt almalarını sağlayacak. Şu anda yalnızca ABD'deki kullanıcıların erişimine açık olan bu özellik, içerik oluşturucuların ve işletme sahiplerinin AI kişiliklerini, takipçileriyle konuşmak ve soruları yanıtlamak için kullanmalarını mümkün kılacak.

AI Studio’nun Özellikleri:

  • Kişiselleştirme: Yapay zeka profilleri, konuşma konuları ve etkileşimleri özelleştirilebilir. Meta, kullanıcıların yapay zeka karakterlerini paylaşılacak bağlantılar veya konuşulmaması gereken konular gibi detaylarla kişiselleştirebileceğini belirtiyor.
  • Karakter Oluşturma: Herhangi bir kullanıcı, belirli konular hakkında sohbet edebilen, meme'ler oluşturabilen veya tavsiyelerde bulunan yapay zeka karakterleri yaratabilecek. Bu yapay zekalar Meta’nın yeni Llama 3.1 modelinden güç alacak.

Kullanıcı Etkileşimleri ve Gizlilik

Kullanıcılar, oluşturdukları yapay zeka karakterleri ile etkileşimde bulunabilecek ve bu karakterlerin kaç kişi tarafından kullanıldığını takip edebilecekler. Ancak, diğer kullanıcıların oluşturulan AI karakteri ile olan etkileşimleri gizli kalacak. Meta, AI karakterlerinin açıkça etiketleneceğini ve her yerde doğru şekilde tanıtılacağını belirtiyor, böylece kullanıcılar yapay zeka etkileşimlerinin farkında olacaklar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Android 15 Beta 4 güncellemesi yayınlandı

Android 15 Beta 4 güncellemesi yayınlandı