Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji HÜRJET İçin GE ve TEI ile yeni iş birliği yapıldı

HÜRJET İçin GE ve TEI ile yeni iş birliği yapıldı

Türk Havacılık Uzay Sanayii, TEI ve GE Aerospace, HÜRJET ileri seviye jet eğitim uçağı programını güçlendirmek amacıyla önemli bir Mutabakat Anlaşması imzaladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
HÜRJET İçin GE ve TEI ile yeni iş birliği yapıldı
KAYNAK: İHA

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), TEI ve GE Aerospace, HÜRJET programı için iş birliğini genişletme amacıyla yeni bir Mutabakat Anlaşması imzaladı. Bu anlaşma, Türkiye'nin ilk ileri seviye jet eğitim uçağı olan HÜRJET’in başarısını artırmak için kritik bir adım olarak değerlendiriliyor. GE Aerospace’in F404 turbofan motorları, HÜRJET’in yeni versiyonlarına entegre edilecek ve TEI, motorların montajı, denetimi, test süreçleri ile bakım, onarım ve revizyon (MRO) hizmetlerini üstlenecek.

HÜRJET İçin GE ve TEI ile yeni iş birliği yapıldı

HÜRJET Programının Güçlendirilmesi

GE Aerospace, TUSAŞ ve TEI arasında yapılan anlaşma, HÜRJET programının mevcut iş birliğini genişletmeyi amaçlıyor. Bu protokol, Türkiye’nin savunma ve havacılık endüstrisindeki teknolojik altyapısını desteklemekte ve küresel ölçekte bir mühendislik merkezi olarak konumunu güçlendirmekte önemli bir rol oynuyor. TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu, HÜRJET’in modern aviyonik ve yüksek performans özelliklerinin pilot eğitiminde kritik bir rol oynadığını belirtti. Demiroğlu, anlaşmanın tüm taraflara büyük başarı getireceğine inandıklarını ifade etti.

TEI’nin Rolü ve Katkıları

TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, anlaşmanın TEI’nin 40 yıllık tecrübesini yansıttığını ve ülkenin savunma ve havacılık sektörlerindeki çalışmalarını büyüteceğini söyledi. TEI, GE Aerospace ve ortakları için önemli motor bileşenleri üretirken, HÜRJET’in yanı sıra küresel F404 son kullanıcılarına da hizmet verecek. Bu iş birliği, TEI’nin küresel tedarik zincirine katkısını ve Türkiye'nin havacılık endüstrisindeki rolünü pekiştirecek.

GE Aerospace’in Türkiye’deki Varlığı

GE Aerospace Savunma ve Sistemleri Başkanı ve CEO’su Amy Gowder, anlaşma ile GE Aerospace’in Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına olan bağlılığını derinleştirdiğini belirtti. GE Aerospace, Türkiye’deki güçlü varlığı ve mühendislik çalışmaları ile ülkenin gelişmiş havacılık ve uzay merkezi konumunu destekliyor. F404 motorlarının dünya genelinde 16 ülkede kullanılmakta olması, motorun sınıfındaki çok yönlülüğünü ve güvenilirliğini gösterdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sakarya'nın Sapanca İlçesinde Trafik Kazası: 5 Yaralı

Sakarya'nın Sapanca İlçesinde Trafik Kazası: 5 Yaralı