Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Hayaller gerçek oluyor! Uçan araba geliyor

Hayaller gerçek oluyor! Uçan araba geliyor

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kenti, 2026 yılına kadar tamamen operasyonel bir uçan taksi ağı oluşturmayı planlıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hayaller gerçek oluyor! Uçan araba geliyor
MUHABİR: Kamer Durdu

Dubai'de uçan taksiler için iniş altyapısı inşa eden Skyports'un CEO'su Duncan Walker, "Şehrimizin dünyada tam gelişmiş uçan taksi ağına sahip ilk yer olmasını istiyoruz" dedi.

Skyports, Dubai Uluslararası Havaalanı, Palm Jumeirah, Dubai Şehir Merkezi ve Dubai Yat Limanı yakınlarında dört iniş alanının inşa edilmesi planlanıyor. Bu ilk lokasyonlar, Dubai'nin en popüler ve kalabalık bölgelerinden dördünü birbirine bağlayacak ve yüksek hızlı, sıfır emisyonlu bağlantı sağlayacak.

Elektrikli kalkış ve iniş araçları veya eVTOL'ler olarak bilinen araçları üreten ABD'li bir girişim olan Joby Aviation, Skyports'a katıldı. Bu, Dubai'nin uçan taksi ağı için ilk eVTOL operatörü olabileceği anlamına geliyor.

Uçan araba endüstrisinin 2035 yılına kadar 150 milyar dolar değerinde olacağı tahmin ediliyor. Kompakt hava araçları elektrik gücü kullanıyor ve pervaneleri normal helikopterlerden daha sessiz olacak şekilde üretiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
12 yaşındaki çocuğu kaçırıp tecav*z ederken suçüstü yakalandılar

12 yaşındaki çocuğu kaçırıp tecav*z ederken suçüstü yakalandılar