Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji GTA 6 hackerı ömür boyu hapis cezası aldı

GTA 6 hackerı ömür boyu hapis cezası aldı

GTA 6 görüntülerini sızdıran hacker ömür boyu hastane hapsine çarptırıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
GTA 6 hackerı ömür boyu hapis cezası aldı
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Rockstar Games’in henüz yayınlanmamış oyunu Grand Theft Auto 6’nın (GTA 6) kaynak kodlarını ve görüntülerini sızdıran 18 yaşındaki hacker Arion Kurtaj, ömür boyu hastane hapsine mahkum oldu.

GTA 6 hackerı ömür boyu hapis cezası aldı

Kurtaj, dizüstü bilgisayarına el konulmasına rağmen, bir otel odasındaki televizyon ve cep telefonunu kullanarak GTA’nın geliştiricisi Rockstar Games’in sistemlerine sızmayı başardı. Henüz yayınlanmamış ve merakla beklenen GTA 6’nın 90 klibini çaldı.

Kurtaj, şirketin dahili Slack mesajlaşma sistemine girerek ‘Rockstar 24 saat içinde Telegram üzerinden benimle iletişime geçmezse kaynak kodunu yayınlamaya başlayacağım’ açıklamasında bulundu. Daha sonra klipleri ve kaynak kodunu TeaPotUberHacker kullanıcı adıyla bir forumda yayınladı.

Otistik olan Oxfordlu Arion Kurtaj, uluslararası bilgisayar korsanları 'Lapsus$'un önemli bir üyesi olduğu biliniyordu. Hacker grubunun Uber, Nvidia ve Rockstar Games gibi teknoloji devlerine yönelik saldırıları firmalara yaklaşık 10 milyon dolara mal oldu.

Yargıç, Kurtaj’ın yetenekleri ve siber suç işleme arzusunun, kamu için yüksek risk teşkil etmeye devam ettiği anlamına geldiğini söyledi. BBC’nin haberine göre, doktorların artık tehlike arz etmediğine karar vermediği sürece genç hackerın ömür boyu hastane hapsinde tutulacağı aktarıldı. 

 Mahkeme, Kurtaj’ın gözaltındayken şiddete başvurduğunu ve düzinelerce yaralanma ya da mala zarar verme suçu işlediğini de açıkladı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig'de 18'nci hafta heyecanı başlıyor

Süper Lig'de 18'nci hafta heyecanı başlıyor