Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Growmach Fuarı'nda yeni nesil tarım teknolojileri

Growmach Fuarı'nda yeni nesil tarım teknolojileri

Anfaş Fuar Merkezi'nde 10-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Growmach Fuarı, uluslararası tarım makineleri profesyonellerini buluşturmaya hazırlanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Growmach Fuarı'nda yeni nesil tarım teknolojileri
MUHABİR: Kamer Durdu

Dünyanın en büyük fuarcılık şirketi Informa tarafından organize edilen Growmach Fuarı, Türkiye'nin tarım makineleri sektörünün ihracat potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Growmach Fuarı Direktörü Engin Er, fuarın 150 firmanın katılımıyla gerçekleşeceğini ve 40 ülkeden 10-15 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Er, fuarın öne çıkan özelliklerinden birinin ihracat ve inovasyon odaklı olması olduğunu belirtti.

Er, "Türkiye'nin tarım makineleri sektöründe önemli bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu potansiyeli ihracat, teknoloji ve inovasyonla taçlandırmak istiyoruz. Growmach Fuarı'nda son teknoloji makine ve ekipmanları sergilemeyi hedefliyoruz. Bu sayede üreticilerin verimliliğini artırmayı ve sektöre yeni yatırımları çekmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Growmach Tarım ve Teknoloji Ödülleri

Growmach Fuarı'nda gerçekleştirilecek etkinlikler arasında "Growmach Tarım ve Teknoloji Ödülleri" de yer alacak.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Hamdi Bilgen'in jüri başkanlığında gerçekleşecek ödüller, tarım makineleri sektörünün en yeni ve inovatif ürünlerini ödüllendirecek.

Türkiye gıda üretiminde stratejik konumda

Growmach Stratejik İş Ortağı AGRO TV Türkiye ve Azerbaycan Ceo'su Doğan Başaran, Türkiye'nin gıda üretiminde stratejik konumda olduğunu belirtti.

Başaran, "Ülkemiz 1924 yılından bugüne tarımsal mekanizasyon üretimiyle asırlık bir tecrübeye sahip. Yaklaşık 1,8 milyon adetlik traktör varlığı, 50 milyar dolarlık sektör hacmi, 2 milyar dolara yaklaşan tarımsal mekanizasyon ihracatıyla bölge coğrafyasının dinamik gücüyüz. Growmach Fuarı, Türkiye'nin tarım makineleri sektörünün ihracat potansiyelini artıracak önemli bir adımdır" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'ya İsrailli turist akını

Antalya'ya İsrailli turist akını