Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Teknoloji Google hesapları silmeye başlıyor

Google hesapları silmeye başlıyor

Google, iki yıldan uzun süredir kullanılmayan tüm Gmail hesaplarını silecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Google hesapları silmeye başlıyor

Aralık ayından itibaren, Google, etkin olmayan kullanıcıların Gmail hesaplarını silmeye başlayacak. Bu, milyonlarca hesabın silinme riskiyle karşı karşıya kalacağı anlamına geliyor. Google, bu değişikliğin, hesapların dolandırıcılar tarafından ele geçirilmesini önlemek için gerekli olduğunu belirtiyor. İki yıldan uzun süredir kullanılmayan tüm Gmail hesapları, üç hafta içinde silinecek. Ayrıca, Google Drive, Dokümanlar, Takvim, Meet ve Google Fotoğraflar gibi diğer Google hizmetlerindeki etkin olmayan hesaplar da tüm içerikleriyle birlikte silinecek.

Birden fazla bildirim gönderdi

Google, kullanıcılarına, hesaplarının silinme riski altında olduğunu bildiren birden fazla bildirim gönderdi. Hesabınızın süresinin dolmak üzere olduğundan endişeleniyorsanız, hesabınızı aktif tutmak için yapmanız gereken tek şey iki yılda bir giriş yapmaktır.

Google, bir e-postayı okumak, bir YouTube videosunu izlemek veya Google’da arama yapmak gibi etkinliklerin bir hesabın silinmesini önlemek için yeterli olacağını belirtiyor. Ancak, Google Fotoğraflar hesabında sakladığınız resimlerin kalıcı olarak silinmesini önlemek için hizmete ayrı olarak giriş yapmanız gerekecek.

Google, bu değişikliğin ‘kullanıcılarımızı spam, kimlik avı dolandırıcılığı ve hesap ele geçirme gibi güvenlik tehditlerinden korumak’ için gerekli olduğunu belirtiyor. Unutulan veya gözetimsiz hesapların ele geçirilme olasılığı, aktif olarak tutulan hesaplara göre çok daha yüksektir. Bu nedenle, kullanıcıların hesaplarını düzenli olarak kontrol etmeleri ve güncel tutmaları önemlidir. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursa'da gazeteci Yaman Kaya silahlı saldırıya uğradı!

Bursa'da gazeteci Yaman Kaya silahlı saldırıya uğradı!