Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji FURKAN TALAY: YAPAY ZEKAYA UYUM SAĞLAMAYAN SİLİNİR  

FURKAN TALAY: YAPAY ZEKAYA UYUM SAĞLAMAYAN SİLİNİR  

Sosyal Medya Pazarlama Stratejisti Furkan Talay, yapay zekaya uyum sağlamayanların silineceğini ifade etti. Dikkat çeken açıklamalar haberimizde

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
FURKAN TALAY: YAPAY ZEKAYA UYUM SAĞLAMAYAN SİLİNİR  
KAYNAK: ANKA

Gelişen teknolojiler arasında ilk sırayı alan yapay zekanın geleceğin mesleği olacağını belirten Sosyal Medya Pazarlama Stratejisti Furkan Talay, “Yapay zeka, veri bilimcileri, otomasyon, bot izleme uzmanları gibi yeni meslekleri yaratacak ve yapay zekanın kullanımının artmasıyla veri bilimcilerinin de değeri artacak” dedi. 

Gelecekte yapay zeka mühendisliğinin en kazançlı meslekler arasında yer alacağını, yapay zeka sayesinde şirket verimliliklerinin yüzde 80 artış göstermesinin beklendiğini belirten Furkan Talay, şunları kaydetti: 

“YAPAY ZEKA MÜHENDİSLİĞİ ALTIN DEĞERİNDE ” 

“Yapay zeka, gerçek anlamda 7’den 70’e hayatımızı şekillendirecek. Şirketler açısından ne kadar önemliyse meslek seçimi bakımından da o kadar önemli hale gelecek. Gelecekte şirketler, en çok yapay zeka uzmanlarını işe alacak. Çünkü kalifiye iş gücüne ihtiyaç azalırken bu ihtiyacı azaltacak tek yolun yapay zekayı şirket yönetimlerinde daha aktif hale getirmek olduğunu artık tüm patronlar biliyor. Bu sebeple geleceğin mesleği olarak yapay zeka mühendisliği, altın değerinde olacak.”  

“BU ALANA YATIRIM YAPAN KAZANIR” 

Verilere göre önümüzdeki 5 yılda günümüz mesleklerinin yüzde 3’ünün yerini yapay zeka destekli robotik otomasyonlar alacak. Bundan sadece 2 yıl sonra iş gücünün bu anlamda yeniden eğitilmesi gerekecek. Yani tüm çalışanların en az yüzde 50’sinin yapay zeka gelişmelerine karşı eğitimli olması gerekiyor. Yapay zeka bazı alanlarda istihdamda azalmaya yol açacakken diğer yandan 2 yıl sonra dünya genelinde yarattığı yeni mesleklerle ek istihdama yol açacak.” 

“ENTEGRE OLMAYAN SİLİNMEYE MAHKUM”  

“Şu an gerçek anlamda şirketler, yapay zekaya nasıl uyum sağlayacakları konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. ‘Bu işi neresinden ele alalım, nasıl uyum sağlayalım’ diye düşünüyor. İşte bu noktada yapay zeka mühendisleri öne çıkacak. Bu alanda yetişmiş insan gücüyle yola çıkmayan işverenlerin işi önümüzdeki yıllarda çok zor. İşini nasıl sosyal medyaya taşımayanlar bugün kaybediyorsa yapay zekaya entegre olamayan ya da olmayı tercih etmeyen işveren de bir o kadar silinmeye mahkum olacak.” 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kabine bugün 'emekli maaşları' için toplanıyor

Kabine bugün 'emekli maaşları' için toplanıyor