Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Ferrari hibrit satışlarında rekor kırdı

Ferrari hibrit satışlarında rekor kırdı

Ferrari, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde hibrit model satışlarında rekor kırdı. Bu dönemde satılan Ferrari otomobillerinin yaklaşık yüzde 51'i hibritti. Bu oran, bir önceki çeyrekte yüzde 43 ve bir yıl önce ise sadece yüzde 19'du.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ferrari hibrit satışlarında rekor kırdı
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Ünlü İtalyan otomobil üreticisi Ferrari, son çeyrekte sunduğu 13 farklı modelin dördünü hibrit teknolojiye sahip araçlardan oluşturdu. Ferrari'nin bu stratejisi, hibrit teknolojisine odaklanarak çevre dostu araçlara yönelme ve müşterilerine çeşitli seçenekler sunma amacını yansıtıyor. Ferrari, ilk hibrit modelini 2013 yılında LaFerrari hiper otomobili ile tanıtarak bu teknolojiye adım atmıştı. Daha sonra 2019'da piyasaya sürülen SF90, bir yol otomobilinde ilk kez plug-in hibrit teknolojisini kullandı.

Son verilere göre, Temmuz ve Eylül ayları arasında satılan Ferrari otomobillerinin yaklaşık yüzde 51'i hibritken, önceki üç ayda bu oran yüzde 43 ve bir yıl önce ise yalnızca yüzde 19 idi. Bu, Ferrari'nin hibrit modellere olan talebinin arttığını gösteriyor.

Ferrari'nin CEO'su Benedetto Vigna, Ferrari müşterilerine araçlarını nasıl çalıştırmak istedikleri konusunda özgürlük vermek istediklerini belirtti. Bazı müşterilerin geleneksel benzinli modelleri tercih edeceğini, bazılarının ise hibritleri seçeceğini ve hatta bazılarının elektrikli Ferrari modelleriyle tanışabileceğini ifade etti.

Şirket, ilk tamamen elektrikli modelini 2025 yılına kadar piyasaya sürmeyi beklemiyor. Ancak Ferrari, 2030'a kadar üretim portföyünün yüzde 40'ının elektrikli araçlardan oluşacağını taahhüt etti. Bununla birlikte, Ferrari, sadece motorlu modellerin üretimine son verme konusunda herhangi bir taahhütte bulunmadı.

Ferrari'nin son finansal sonuçlarına göre, net karı yüzde 46 artışla 332 milyon Euro'ya yükseldi. Otomobil teslimatları yüzde 9 artarak 3,459'a çıktı ve gelirler yüzde 24 artışla 1,5 milyar Euro'yu aştı. Ferrari, müşterilere kişiselleştirme seçenekleri sunarak marjlarını artırıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İslam Memiş tarih vererek açıkladı! Borsada o hisselerden para kazanma zamanı

İslam Memiş tarih vererek açıkladı! Borsada o hisselerden para kazanma zamanı