Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji ESA astronotlar için uzayda yapay et üretecek

ESA astronotlar için uzayda yapay et üretecek

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), astronotlar için uzaydaki yaşam potansiyelini arttırmayı hedefleyen bir projeye başladı. Proje kapsamında, astronotlar için uzayda yapay et üretilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ESA astronotlar için uzayda yapay et üretecek

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), astronotlar için umut verici bir uzay yemeği olan yapay eti geliştirmek için çalışmalara başladı. Kültürel etin, yani kök hücrelerden biyoreaktörlerde yetiştirilen gerçek hayvan etinin geliştirilmesi, son yıllarda ilgi görüyor. Ancak bu durum, birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Bu yeni proje ile birlikte bilim insanları, daha az doğal kaynak kullanarak bir alternatif sunmayı amaçlıyor. Ancak dünya, henüz bu yeni projeye ılımlı yaklaşmıyor. Bilim insanları ise bu projenin astronotlar için uzayda yaşam potansiyelini arttıracağını düşündüler 12. Geçtiğimiz yıl, Avrupa Uzay Ajansı (ESA), kültürlü etin, yerinde üretilebilen bir protein kaynağı olma ihtimalini araştırdı.

Yerinde taze yiyecek yetiştirmek

ESA mühendisi Paolo Corradi, 'Projenin odak noktası, geleneksel paketlenmiş malzemelerin tipik iki yıllık raf ömrünü aşması. Bu yeni projeyle birlikte Dünya’dan uzaktaki uzun vadeli görevler sırasında astronotlara besleyici yiyecekler sağlamayı amaçlıyoruz. Uzaydaki sınırlı kaynaklar göz önüne alındığında, yerinde taze yiyecek yetiştirmek, bir görevin dayanıklılığını ve kendi kendine yeterliliğini artırmak için gerekli olacaktır. Ayrıca bu durum mürettebata psikolojik destek de sağlayabilir' dedi.

Ekipler, yetiştirilen etin besin değerini, bitkiler ve algler de dahil olmak üzere uzayda incelenen mevcut protein kaynaklarıyla karşılaştırdı. Bilim insanları, farklı et üretim yöntemleri ve biyoreaktör teknolojilerini önerdiler.

Bu teknolojinin umut verici olduğunu gösteriyor

ESA, şimdiye kadar yapılan araştırmaların sonuçlarını pazartesi yayımladı. Sonuçlara göre, uzayda yetiştirilen etin astronotların damak tadına ulaşması için hala ciddi araştırma ve çalışma gerekiyor. Buna rağmen sonuçlar, bu teknolojinin umut verici olduğunu gösteriyor. 

ESA, hücrelerin değişen yerçekimine ve radyasyona nasıl uyum sağladığını anlamak için testler yapacak. Bunun için gerekli teknolojileri ve bilgi boşluklarını özetleyen bir yol haritası hazırladı 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yüksek fiyat girenlere kötü haber: İnternet ilanlarında yeni dönem başladı

Yüksek fiyat girenlere kötü haber: İnternet ilanlarında yeni dönem başladı