Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Elon Musk: X yakında tamamen ücretli olabilir

Elon Musk: X yakında tamamen ücretli olabilir

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformu X'in (eski adıyla Twitter) yakında tamamen ücretli olabileceğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elon Musk: X yakında tamamen ücretli olabilir

Nihat Saraç

Musk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, bot veya "otomatik" hesaplarla mücadele etmenin tek yolunun, X için bir ödeme sistemi geliştirilmesi olduğunu savundu.

"Sistemin kullanımı için küçük bir aylık ödeme almaya geçiyoruz" diyen Musk, bu kararın X'in kalitesini ve güvenilirliğini artıracağını iddia etti.

Uzmanlar, Musk'ın açıklamasının X'in kullanıcı sayısını ve reklam gelirlerini olumsuz etkileyebileceğini söylüyor.

X'in tamamen ücretli hale gelmesinin olası etkileri

X'in tamamen ücretli hale gelmesinin aşağıdaki olası etkileri olabilir:

  • Kullanıcı sayısı azalabilir: Ücretli abonelik, bazı kullanıcıları X'ten uzaklaştırabilir. Özellikle, gelir düzeyi düşük olan kullanıcılar, X'e abone olmaktan çekinebilir.
  • Reklam gelirleri düşebilir: Ücretli abonelik, X'in reklam gelirlerini azaltabilir. Çünkü, ücretsiz olarak erişilebilen platformlarda reklamlar daha fazla görüntülenir.
  • X'in geliri azalabilir: X'in geliri, kullanıcı sayısı ve reklam gelirleri azalırsa, şirket zarar etmeye başlayabilir.

Musk'ın açıklaması sonrası X'ten açıklama gelmedi

Musk'ın açıklamasının ardından, X'ten herhangi bir açıklama yapılmadı. BBC, X'le temasa geçti ancak şirket, konuyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı.

X'in ücretli hale gelmesinin geleceği

Musk'ın açıklamasının sadece bir düşünce olduğunu ve X'in tamamen ücretli hale gelmeyeceğini iddia edenler de var. Ancak, Musk'ın daha önce yaptığı açıklamalar, X'in tamamen ücretli hale gelebileceğini gösteriyor.

Musk, X'i satın aldıktan sonra, platformun daha az reklama ve daha fazla aboneliğe odaklanması gerektiğini söylemişti. Ayrıca, X'in ücretli hale gelmesinin, platformun kalitesini ve güvenilirliğini artıracağını savunmuştu.

X'in tamamen ücretli hale gelip gelmeyeceği önümüzdeki aylarda belli olacak. Ancak, Musk'ın açıklamasının, X'in geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olduğu açık.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emekli maaşlarına seyyanen zam geliyor!

Emekli maaşlarına seyyanen zam geliyor!