Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Teknoloji Elon Musk SpaceX'in Mars'a 5 Starship Roketi Fırlatacağını Duyurdu

Elon Musk SpaceX'in Mars'a 5 Starship Roketi Fırlatacağını Duyurdu

SpaceX'in sahibi Elon Musk, Mars'a yönelik iddialı planlarını duyurdu. İki yıl içinde 5 farklı Starship roketi Mars'a fırlatılacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Elon Musk SpaceX'in Mars'a 5 Starship Roketi Fırlatacağını Duyurdu
KAYNAK: AA

Amerikalı milyarder Elon Musk, sahibi olduğu SpaceX'in Mars'a yönelik iddialı planlarını duyurdu. Musk, iki yıl içinde mürettebatsız 5 farklı Starship roketinin Mars'a fırlatılacağını bildirdi. Bu roketler, 2026 yılına kadar gerçekleştirilmesi planlanan bir dizi görevde yer alacak.

Elon Musk SpaceX'in Mars'a 5 Starship Roketi Fırlatacağını Duyurdu

Musk, eğer roketler güvenli bir şekilde Mars'a inerse, mürettebatlı görevlerin 4 yıl içinde gerçekleştirilebileceğini belirtti. Ancak, olası zorluklarla karşılaşılması durumunda, bu görevlerin 2 yıl daha ertelenebileceğini ifade etti.

herkesin Mars'a gitmesini sağlamak istiyoruz

Elon Musk, SpaceX'in Mars'a seyahat eden uzay araçlarının sayısını artırmayı planladığını belirtti. “Uzay yolcusu olmak isteyen herkesin Mars'a gitmesini sağlamak istiyoruz” diyen Musk, uzay araştırmalarının demokratikleşmesi gerektiğini vurguladı.

Musk, Starship programının en büyük tehditlerinden birinin "bürokratik engeller" olduğunu ifade etti. Özellikle ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in seçimi kazanması halinde bu engellerin daha da artacağına inandığını söyledi. Musk, “Bu durum, Mars programını yok edecek ve insanlığın sonunu getirecektir” diyerek ciddi bir endişe taşıdığını ortaya koydu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor ile Başakşehir Maçı Biletleri Satışa Çıktı

Sivasspor ile Başakşehir Maçı Biletleri Satışa Çıktı