Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Elektrikli araç sahipleri için müjde! Düzenleme geldi

Elektrikli araç sahipleri için müjde! Düzenleme geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yeni genelgesi, elektrikli araç sahiplerinin ev ve iş yerlerinde şarj ünitesi kurulumunu kolaylaştıracak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elektrikli araç sahipleri için müjde! Düzenleme geldi
KAYNAK: Haber Merkezi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, elektrikli araç sahiplerinin şarj cihazı kurulum sürecini kolaylaştıran önemli bir genelge yayımladı. Yeni düzenleme, site ve apartman yönetimlerinin, şarj üniteleri kurulumu için kat maliklerinin beşte dört çoğunluk onayını talep etme zorunluluğunu ortadan kaldırdı.

Elektrikli araç sahipleri için müjde! Düzenleme geldi

Yeni Kararın Etkileri

Elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte, şarj istasyonlarının yetersizliği ve evde şarj etme imkânı, büyük bir engel teşkil ediyordu. Şehir içi ve otoyollarda bulunan şarj cihazları genellikle yüksek maliyetler içeriyor, bu da kullanıcıların ev veya iş yerlerinde gece saatlerinde şarj yapabilme avantajını önemli kılıyordu. Yeni karar, bu süreci daha erişilebilir hale getirerek elektrikli araç kullanıcılarının hayatını kolaylaştırdı.

Yeni Süreç Nasıl İşleyecek?

TEHAD Başkanı Berkan Bayram, yeni düzenlemenin detaylarını açıkladı:

  • Yapı Ruhsatı Gerekmeyecek: Site ve apartman otoparklarına kurulacak şarj üniteleri için yapı ruhsatı alınmasına gerek olmayacak.
  • Kat Malikleri Onayı: Kat malikine tahsisli otopark alanına kurulacak şarj ünitesi için, önceki uygulamanın aksine tüm kat maliklerinin beşte dört oranında onayını almak zorunlu olmayacak. Ortak alanlarda ise kat maliklerinin yarısından bir fazlasının onayı yeterli olacak.
  • Şarj Ünitesi Kurulumu: Elektrikli araç sahipleri, daireleri için yetkili bir elektrik mühendisine tadilat projesi çizdirecek ve gerekli altyapıyı oluşturacak. Şarj ünitesini, site yönetiminin göstereceği kablo güzergahında kendi sayacından kurabilecek. Site yönetiminden ayrıca onay alınması gerekmeyecek.

Elektrikli Araç Kullanımı Artıyor

Ülkemizde elektrikli araç kullanımı hızla artıyor. Haziran 2024 itibarıyla trafiğe kayıtlı 16 milyon otomobilden 122.670’i elektrikli otomobil olarak kaydedildi. Bu sayı, 2023 yılında 80 bin civarındaydı, bu da elektrikli araçların popülaritesindeki artışı gösterdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Suda Zam Tartışmalarına Videolu Yanıt

Antalya'da Suda Zam Tartışmalarına Videolu Yanıt