Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji BİLİMFEST’e Bakan’dan övgü

BİLİMFEST’e Bakan’dan övgü

220 Kurum ve kuruluşun katıldığı Antalya Bilim Festivali (BİLİMFEST), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ın katıldığı törenle açıldı. Bakan Kacır, “Akdeniz'in en büyük bilim festivaline Antalya'da Kepez'de şahitlik ediyoruz” diyerek Başkan Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BİLİMFEST’e Bakan’dan övgü
KAYNAK: Kepez Belediyesi / Basın Bülten

Kepez Belediyesi’nin 2’ncisini düzenlediği Antalya Bilim Festivali (BİLİMFEST), Dokumapark’ın 50 bin metre karelik etkinlik alanında başladı. Festivalin açılış konuşmasını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptı.  

MİLLİ GURURLAR FESTİVALDE

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açılış konuşmasında; “Bilim ve teknoloji rüzgarı estirecek BİLİMFEST’in Antalya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen bilimfest Antalya da muazzam bir ilgiyle karşılandı. İlk yılında yüz binlerce ziyaretçi ağırlayan bilimfest, teknoloji dünyasında dikkatleri üzerine çekti. Ev sahipliğini Dokumapark’ta 12 bin 500 metre kare alana kurulu Akdeniz’in ilk ve tek bilim merkezi olan Antalya Bilim Merkezi’nin yaptığı BİLİMFEST yerli ve milli teknolojilerimizi Antalya’dan, Akdeniz’den ülkemizin dört bir yanından gelen ziyaretçilerle buluşturuyor. Bakanlığımızla beraber, İçişleri Bakanlığı ve Savunma Sanayi Başkanlığı’nın da katıldığı bilimfest, önümüzdeki 4 gün boyunca Türkiye’nin teknoloji devlerine ev sahipliği yapacak. Festival’de TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, TÜRKSAT, Türkiye Uzay Ajansı gibi yerli ve milli teknoloji üreten kurumlarımızla birlikte üniversitelerimiz, TEKNOKENT’ler ve organize sanayi bölgelerimizde yer alacak. Söyleşiler, sergiler, görsel şovlar, farklı alanda çok sayıda atölye çalışması ve TÜBİTAK tarafından bilim gösterileri misafirlerimizle buluşacak. Tarım teknolojileri, akıllı şehir çevre ve enerji teknolojileri alanlarında ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabildiği 3 farklı yarışmaya da ev sahipliği yapıyor. Güzel çalışmaları toplumla buluşturma yolunda BİLİMFEST’i oldukça önemli ve değerli bulduğumuzu ifade etmek isterim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

2.-Antalya-Bilim-Festivali-kapilarini-acti_10

AKDENİZ'İN EN BÜYÜK FESTİVALİ

Türkiye olarak son 20 yılda birçok alanda büyük atılımlar gerçekleştirildiğine değinen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, “Akdeniz'in en büyük bilim festivaline Antalya'da Kepez'de şahitlik ediyoruz. Bu festivali sadece Kepez’e değil, Antalya’mıza kazandıran çok değerli belediye başkanımız Sayın Hakan Tütüncü'ye huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Şehirleri bugünden yarına geleceğe vizyonel liderler vizyonel yöneticiler taşırlar. Hakan Bey, liderlik ettiği projelerle sadece Kepez'i değil, Antalya'mızı eğitimde, kültürde, sanatta, gençlikle geleceği taşıyor. Kepez pek çok şehirde Büyükşehir Belediyeleri'nden beklediğimiz hizmetleri milletimizle buluşturuyor.  Arzumuz, ümidimiz önümüzdeki dönemde de bu hizmetlerin dalga dalga büyümesidir. Değerli belediye başkanımıza, bu festivale paydaş olan tüm katılımcılarımıza, burada bu heyecana ortak olan öğrencilerimize, gençlerimize öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.  

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle 2. Antalya Bilim Festivali ziyaretçilere kapılarını açtı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail-Filistin çatışmasında Sderot kentinde dumanlar yükseliyor

İsrail-Filistin çatışmasında Sderot kentinde dumanlar yükseliyor