Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye nüfusunu aştı

Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye nüfusunu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, BTK'nın 2024 yılı birinci çeyreğine ait Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü Pazar Verileri Raporu'nu değerlendirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye nüfusunu aştı
KAYNAK: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) yayımladığı 2024 yılı birinci çeyreğine ait Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri Raporu'nu değerlendirdi. Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, sektörde önemli gelişmeler yaşandı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'de BTK tarafından yetkilendirilen 455 şirket ve 834 yetki belgesi bulunduğunu belirtti. Türk Telekom ve diğer işletmecilerin net satış gelirlerinin yaklaşık 76,5 milyar lira olduğunu ifade etti. 2024 yılı başı itibarıyla mobil hat sayısının yaklaşık 93 milyona ulaştığını ve mobil abone yaygınlığının yüzde 108,8'e çıktığını kaydetti. Mobil abonelerinin büyük kısmının 4,5G hizmetini tercih ettiğini vurgulayan Uraloğlu, bu hizmetin toplam abonelerin yüzde 92'sini oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, makineler arası iletişim abone sayısının neredeyse 10 milyona ulaştığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye nüfusunu aştı

Numara taşıma bu yıl düştü

2024 yılı başı itibariyle taşınan toplam mobil numara sayısının 179,7 milyonu geçtiğini belirten Bakan Uraloğlu, yılın birinci çeyreğinde numara taşıma işlemlerinde önceki döneme göre yüzde 21 azalma yaşandığını ve 2 milyon 358 bin 139 numara taşıma işlemi gerçekleştirildiğini açıkladı. Sabit hatlarda numara taşınabilirliğinin başladığı 10 Eylül 2009 tarihinden itibaren toplam 2 milyon 652 bin 155 numara taşıma işlemi yapıldığını söyledi.

İnternet abone sayısı Türkiye nüfusunu aştı

Uraloğlu, Türkiye genelindeki genişbant internet abone sayısının 94,2 milyona ulaştığını ve bu sayının Türkiye nüfusunu yüzde 10 aştığını ifade etti. 2024 yılı ilk çeyreğinde, bir önceki yıla göre yüzde 8 artışla 568 bin kilometre fiber altyapıya ulaşıldığını ve fiber internet abone sayısının 7 milyona çıktığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Yıldırım özür diledi

Başkan Yıldırım özür diledi