Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Bahçeşehir Koleji öğrencileri ABD'de prestijli bir ödül kazandı

Bahçeşehir Koleji öğrencileri ABD'de prestijli bir ödül kazandı

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsü'ndeki 4th Dimension adlı robotik takımı, ABD'de düzenlenen FIRST Dünya Şampiyonası'nda 'Impact Award' ödülünü kazanarak büyük bir başarı elde etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bahçeşehir Koleji öğrencileri ABD'de prestijli bir ödül kazandı
KAYNAK: İHA

İzmir Bahçeşehir Koleji'nin 50. Yıl Kampüsü'nde eğitim gören lise öğrencileri tarafından kurulan robotik takımı 4th Dimension, ABD'nin Houston şehrinde düzenlenen FIRST Dünya Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde etti. Takım, 'Impact Award' ödülüne layık görüldü ve dünya genelindeki 600 takım arasında en prestijli ödülü alan altı takımdan biri oldu.

Bahçeşehir Koleji öğrencileri ABD'de prestijli bir ödül kazandı

Doğrudan katılma hakkı kazandı

Bahçeşehir Koleji'nin Fen ve Teknoloji ile Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 28 öğrenciden oluşan 6429 numaralı 4th Dimension adlı FRC robotik takımı, geçen nisan ayında ABD'de düzenlenen FIRST Dünya Şampiyonası'na katıldı. Bu uluslararası arenada gençleri bilim ve teknoloji liderleri olmaya teşvik eden altı takıma verilen 'Impact Award'ödülüne layık görüldü. Yüzlerce rakibini geride bırakarak en iyi altı takım arasına girmeyi başaran 4th Dimension, bu başarısıyla 2025 yılında düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na doğrudan katılma hakkı kazandı.

Bizleri gururlandırdı

İzmir 50. Yıl Kampüsü Lise Müdürü Dr. Aylin Gil, öğrencilerinin kazandığı bu başarıyla gurur duyduklarını belirtti. Gil, 'Öğrencilerimizin başarısı, okulda aldıkları eğitimin bir sonucu. Fen ve teknoloji eğitimlerine eğlenceyi de ekleyen robotik takımımız, ödülleriyle bizleri gururlandırdı. Takım ruhunu genç yaşta elde etmeleri, başarıyı beraberinde getirdi. Seneye de aynı performansı göstereceklerinden eminim' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İngiltere Merkez Bankası faizi sabit tuttu

İngiltere Merkez Bankası faizi sabit tuttu