Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji Apple gelecek yıllarda akıllı gözlük çıkarabilir

Apple gelecek yıllarda akıllı gözlük çıkarabilir

Apple, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini bir araya getiren Apple Vision Pro'nun ardından, daha uygun fiyatlı bir model ve ekranlı bir akıllı gözlük üzerinde çalışıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Apple gelecek yıllarda akıllı gözlük çıkarabilir
KAYNAK: Haber Merkezi

Apple, bir süredir sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri üzerinde önemli çalışmalar yapıyor. Geçtiğimiz yıl WWDC'de tanıtılan ve bu yılın başlarında ABD'deki tüketicilere sunulan Apple Vision Pro, büyük bir heyecan yarattı. Ancak yüksek fiyatı nedeniyle beklenen satış başarısına ulaşamadı. Bu durumu dengelemek için Apple, daha uygun fiyatlı bir Apple Vision modeli üzerinde çalışıyor.

Apple gelecek yıllarda akıllı gözlük çıkarabilir

Ucuz Apple Vision Geliyor

Apple Vision Pro'nun 3.499 dolarlık fiyatı, birçok kullanıcı için erişilebilir olmaktan uzak. Bu nedenle, Apple daha uygun fiyatlı bir versiyon geliştirme kararı aldı. Yeni modelin adı henüz netleşmese de, "Apple Vision" olarak adlandırılabileceği düşünülüyor. Maliyetleri düşürmek adına cihazın ön ekranı gibi bazı bileşenlerde değişiklikler yapılabilir. Ancak, Apple Vision Pro’nun ikinci nesli üzerinde de çalışmalar devam ediyor ve bu modelin ne zaman piyasaya sürüleceği ise belirsiz.

Apple gelecek yıllarda akıllı gözlük çıkarabilir

Apple Glass: Akıllı Gözlüklerde Yeni Bir Dönem

Apple, sadece uygun fiyatlı bir Apple Vision modeli üzerinde değil, aynı zamanda akıllı gözlükler konusunda da ciddi çalışmalar yürütüyor. Bloomberg’den Mark Gurman'a göre Apple, Meta'nın Ray-Ban gözlüklerine benzeyen, ekransız ve sıradan bir güneş gözlüğü gibi görünen akıllı gözlükler geliştiriyor. Bu gözlüklerin 'Apple Glass' adıyla piyasaya sürülebileceği konuşuluyor.

Ancak, bu çalışmaların spesifik bir ürüne dönüşüp dönüşmediği henüz net değil. Gurman, Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlükleri için karşılaştığı teknik zorlukları aşmaya çalıştığını belirtiyor. Dolayısıyla, Apple Glass’ın piyasaya çıkışı için bir süre daha beklemek gerekebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuzey İrlanda'da Cami Saldırısına İlişkin Bir Kişi Gözaltına Alındı

Kuzey İrlanda'da Cami Saldırısına İlişkin Bir Kişi Gözaltına Alındı