Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji AB'nin Elektrikli Araç Vergisi Kararı Almanya'da Tepki Yarattı

AB'nin Elektrikli Araç Vergisi Kararı Almanya'da Tepki Yarattı

AB Komisyonu, Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara uyguladığı %38 oranındaki ek gümrük vergisi ile haksız rekabetin önüne geçmeyi amaçlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AB'nin Elektrikli Araç Vergisi Kararı Almanya'da Tepki Yarattı
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kardelen Özdemir

AB Komisyonu, geçtiğimiz günlerde Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara uyguladığı devlet sübvansiyonları nedeniyle haksız rekabet yarattığı gerekçesiyle %38'e varan oranlarda ek gümrük vergisi getirmişti. Bu karar, özellikle Çin pazarında önemli bir paya sahip olan Alman şirketlerini derinden etkileyecek gibi görünüyor. Almanya, bu karara tepki göstererek vergilerin yumuşatılmasını talep etti.

Almanya Vergilerin Yumuşatılması Konusunda İyimser

Automotive News Europe'a göre, Berlin'deki yetkililerle bağlantısı bulunan bir sözcü, AB ile Çin'in doğrudan görüşerek sorunu çözebileceğine olan inancını dile getirdi. Almanya'nın, bu ek vergilerin yumuşatılması konusunda istekli ve iyimser olduğu belirtiliyor. Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, yaklaşmakta olan bu tarife artışını durdurmak için hala zaman olduğunu belirterek, konuyu hükümet yetkilileriyle görüşmek üzere önümüzdeki hafta Çin'e gideceğini açıkladı.

Almanya'nın Endişeleri

Almanya'nın en büyük endişesi, Volkswagen, Mercedes ve BMW gibi büyük üreticilerin Çin'deki satışlarının zarar görme ihtimali. Alman üreticiler, genellikle yerel ortaklarla Çin'de üretim yapıyor olsalar da, Avrupa'dan ithal edilen Mercedes S ve G serisi gibi araçların, bu vergi artışından önemli ölçüde etkilenmesi bekleniyor. Bu durum, Alman otomotiv sektörünün geleceği için büyük bir tehdit oluşturuyor.

Çin'in Olası Misilleme Hamleleri

Çin'in, bu vergi artışına karşılık olarak misilleme yapma ihtimali de gündemde. Alman otomotiv üreticileri, Çin'deki büyük pazar paylarını kaybetme riskiyle karşı karşıya. Çin hükümetinin nasıl bir karşılık vereceği ise merak konusu. Almanya, bu olası misillemelerin önüne geçmek için AB ile birlikte çalışarak bir çözüm bulmaya çalışıyor.

Almanya'nın Adımları

Almanya, bu süreci diplomatik yollarla çözmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Ekonomi Bakanı Robert Habeck'in Çin ziyareti, bu sürecin en önemli adımlarından biri olarak görülüyor. Habeck, AB ve Çin arasındaki ticaret ilişkilerini yeniden düzenlemek ve gerginlikleri azaltmak için görüşmelerde bulunacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
IŞ*D Destekçisi Tutuklular Rostov'da Gardiyanları Rehin Aldı

IŞ*D Destekçisi Tutuklular Rostov'da Gardiyanları Rehin Aldı