Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Teknoloji 1 yıl sinyal alınamayan telefonlar kapatılacak

1 yıl sinyal alınamayan telefonlar kapatılacak

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle Ocak 2024'ten itibaren sinyal alınamayan cep telefonlarının kapatılması 1 yıla düşürüldü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
1 yıl sinyal alınamayan telefonlar kapatılacak
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı ve bu değişiklik 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek. Yönetmelikteki önemli bir değişiklik, bir yıl süresince sinyal alınamayan cep telefonlarının siyah listeye alınacak olmasıdır. Bu süre sonunda IMEI kayıtları silinecektir.

Daha önce yönetmelikte "kesintisiz yedi yıl" ifadesi kullanılıyordu. Ancak yeni değişiklikle bu süre, "son sinyal almasından itibaren kesintisiz bir yıl" olarak değiştirildi. Bu, kullanılmayan cep telefonlarının daha hızlı bir şekilde siyah listeye alınmasını sağlayacaktır.

Cep telefonları siyah listeye alındığında, IMEI kayıtları silinir. Ancak bu cihazların son kullanıcı tarafından tekrar kullanılabilmesi için belirli bir süreç izlenir. Bu süreç, cihazın son kullanıcısına ait abone numarasıyla başlar ve olumlu bir kontrol sonucunda cihazın IMEI numarası tekrar kayıtlı hale getirilir ve beyaz listeye alınır.

Cihazın tekrar kayıtlı hale getirilmesi için başvurular, cihazın son kullanıcısı tarafından e-Devlet üzerinden yapılabilir. Bu değişiklik, kullanılmayan cep telefonlarının kayıtlarının düzenlenmesini ve IMEI numaralarının kontrol altında tutulmasını amaçlamaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AKP-MHP karşı karşıya geldi: 'Bu nasıl ittifak'

AKP-MHP karşı karşıya geldi: 'Bu nasıl ittifak'