Evde taş gibi yoğurt yapmak için doğru teknikleri öğrenin. Sağlıklı ve lezzetli taş gibi yoğurt tarifimizi keşfedin!

Taş Gibi Yoğurt Tarifi 

Taş Gibi Yoğurt Malzemeleri

  • 2,5 litre süt
  • 1 kaşık yoğurt (Önceki yaptığınız yoğurttan veya organik süzme yoğurttan kullanabilirsiniz)

Taş Gibi Yoğurt Nasıl Mayalanır?

Hazırlık Aşaması:

  • Tencereyi sudan geçirin ve içerisine sütü ekleyin.
  • Sütün taşmaması için içerisine bir fincan tabağı koyun ve ocağın altını yakın.
  • Sütün seviyesini kontrol edin. İlk seviyeden bir parmak aşağıya düşünceye kadar kaynatın. Bu, sütün içindeki suyun buharlaşmasını sağlayacaktır.

Taş Gibi Yoğurt Nasıl Mayalanır Taş Gibi Yoğurt Tarifi 2

Mayalama Aşaması:

  • Süt kaynadıktan sonra, kepçe yardımıyla kavanozlara boşaltın.
  • Kavanozları mayalayacağınız yere sabitleyin ve altına sofra bezi serin.
  • Küçük parmağınızı kavanozun ortasına batırarak sütün mayalanma ısısına gelip gelmediğini kontrol edin. 10 saniye dayanabiliyorsanız, süt mayalanma sıcaklığına ulaşmıştır.
  • 1 kaşık sütü alıp, maya olarak kullanacağınız yoğurtla karıştırın ve homojen hale getirin.
  • Her kavanoza bir tatlı kaşığı maya ekleyip, 5-6 tur karıştırın.

Sarıp Dinlendirme:

  • Delikli süzgeç ile kavanozların üzerini kapatın ve etrafını bezle sarın. Süzgecin tepe kısmı açık kalmalı ki buhar yapıp sulanmasın.
  • İkinci bir bez ile tamamen sarın ve gece boyunca dinlendirin.
  • Sabah buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.

Taş Gibi Yoğurt Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

Sütün Taşmaması İçin: Tencerenin içine fincan tabağı koyabilirsiniz. Tabağın kuru ve tencerenin tabanına yerleştiğinden emin olun.

Doğal Süt: Günlük ve doğal süt kullanmak yoğurdunuzu olumlu etkiler.

Kaynatma Süresi: Sütünüzü ilk seviyeden bir parmak aşağıya düşene kadar kaynatın.

Meteoroloji açıkladı: 20 Ekim 2024 Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji açıkladı: 20 Ekim 2024 Bugün hava nasıl olacak?

Sıcaklık: Yoğurt, sıcakta daha iyi mayalanır. Kavanozlarınızı sofra bezine sararak ısı kaybını önleyin.

Termometre Kullanımı: Dijital termometre ile sütün sıcaklığını ölçebilirsiniz. Alternatif olarak, serçe parmağınızı sütün içine sokarak 10 saniye dayanıp dayanmadığını kontrol edebilirsiniz.

Mayalama Kapları: Mayalama işlemi sırasında kavanozların kapağını değil delikli süzgeçleri kullanın ve yerinden hareket ettirmeyin.

Taş Gibi Yoğurt Nasıl Mayalanır Taş Gibi Yoğurt Tarifi 3

Alternatif Tarifler

Fırında Yoğurt Mayalama: Özellikle soğuk mevsimlerde işinize yarayacak bu yöntemle de nefis ev yoğurdu yapabilirsiniz.

Tereyağı ile Yoğurt Mayalama: Maya olarak yoğurdunuz kalmadıysa, tereyağı ile de yoğurt mayalayabilirsiniz.

Ev Yapımı Yoğurdun Kalorisi Ne Kadar?

1 su bardağı ev yapımı yoğurt, yaklaşık 128 kaloriye denk gelmektedir.

Yaz İçin Yapılışı Kolay 20 Kokteyl! Yaz İçin Yapılışı Kolay 20 Kokteyl!

Kaynak: Haber Merkezi