Depremin vurduğu Hatay'da, üreticiler emek vererek yaralarını sarıyor. Hatay'ın bereketli topraklarında birçok ürün yetişiyor ve yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hasat dönemi hız kazanıyor. Arsuz ilçesi Kurtbağı Mahallesi'nde açık alanda yetiştirilen karpuzların hasadı başlamış durumda.
Gazeteyle Sardı
Kurtbağı Mahallesi'nde karpuz üreticisi Sezer Kala, sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde seyrettiği bu günlerde karpuzlarını korumak için özel bir yöntem uyguluyor. Sezer Kala, karpuzları gazeteyle sararak güneşin zararlı etkilerinden koruduğunu belirtiyor. 'Güneşin karpuzu yakmasını önlemek için gazeteyle önce denedim, sonra baktım faydasını gördüm. Güneş yakmıyor, sonra hepsini gazeteyle kapladım,' dedi.
Sezer Kala, karpuzların olgunlaşma döneminde bitkinin yeterince gölge sağlayamaması nedeniyle bazı karpuzların güneşe maruz kaldığını ve zarar gördüğünü belirtti. Bu durumla başa çıkmak için karpuzları tek tek gazeteyle sardığını anlatan Kala, bu yöntemle karpuzların güneşten zarar görmesini engelledi.
Hasat ve Satış Süreci
Sezer Kala, 'Geçen hafta karpuz hasadına başladık, şu anda devam ediyoruz ve halen olgunlaşmakta olan daha da sonra ekilen karpuzlarımız var,' dedi. 6-7 dönüm arazide karpuz üretimi yapan Kala, hasat ettiği karpuzları 10 ile 15 TL arasında tarladan satışa sunuyor. Ürünlerini kendi tezgahında satışa çıkaran Kala, müşteri memnuniyetiyle çalışmaya devam ediyor.