Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Yusuf Dikeç ve Başkan Vahap Seçer'den İkonik Poz

Yusuf Dikeç ve Başkan Vahap Seçer'den İkonik Poz

Milli sporcu Yusuf Dikeç, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki gümüş madalyasının ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte dünyaca ünlü ikonik pozu verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yusuf Dikeç ve Başkan Vahap Seçer'den İkonik Poz
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Milli sporcu Yusuf Dikeç, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda kazandığı başarıyla adından söz ettirdi. Dikeç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret ederek, spor dünyasının konuştuğu ikonik pozunu birlikte verdi. 

Milli sporcu Yusuf Dikeç, ikonik pozları hakkında yaptığı açıklamada, bu pozun 24 yıl öncesine dayandığını belirtti. Dikeç, "O pozisyon bizim atışa başladığımızdan bu yana yaklaşık 24 yıldır hep aynı pozisyon. Hatta 2011 yılında dünya şampiyonu olduğumda da aynı pozisyondu. Pozun bu kadar ilgi çekmesinin sebebinin, olimpiyat ruhunu yansıtmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Dünya; olimpiyat ruhuna uygun, fair-play'in olduğu, dopingin, ekipmanın ve teçhizatın olmadığı, doğal insan vücudunun, yeteneğinin sergilendiği saf, o duru başarıyı gördü. Olimpiyat ruhuna en uygun sporcuyu gördüğü için herhalde tüm dünya kabul etti. Bu da bizi ülkemiz adına ayrıca mutlu etti" dedi.

Dikeç, Paris 2024'teki başarısının ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e teşekkür ederek, “Gittiğim her ortamda Mersin'i örnek gösteriyorum. Amatör sporları destekleyen en büyük belediyelerden birisiniz, bunu içtenlikle söylüyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Seçer’den Övgü

Başkan Seçer, Dikeç’in uluslararası alanda Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini belirterek, "Türkiye'yi dünyada konuşturdunuz, ülkemiz adına çok teşekkür ediyoruz. Daha önceki dönemlerde Mersin'de bulunmanız, burada görev yapmanız da şehirdeki vatandaşlar tarafından ‘Fahri Mersinli Hemşerimiz' olarak algılandı. Kentimizdeki insanlar da bundan övünç ve gurur duydu" dedi. Dikeç ise hem Mersin hem de Türkiye adına böyle bir başarı kazanmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirerek, “Ülkenin de bu ortamda, bu coğrafyada, böyle bir başarıya ihtiyacı varmış. Dünyanın böyle bir sporcuyu kabul etmesi gurur verdi" dedi.

Dikeç ve Seçer, sporun uluslararası barış ve birleştirici gücünü vurguladı. Seçer, sporun farklı kültürleri ve milletleri bir araya getirdiğini belirterek, "Spor, uluslararası barış elçisidir. Bu anlamda elde ettiğiniz başarı çok değerli" dedi. Dikeç, ziyaret sırasında, olimpiyatlarda giydiği tişörtü Başkan Seçer’e imzalayarak hediye ederken, Seçer de Dikeç’e Roma Mitolojisi'nde çiçek ve bahar tanrıçası Flora büstünü hediye etti.

Ziyarette, Dikeç, olimpiyatlarda giydiği tişörtü Başkan Seçer'e hediye ederken, Seçer de Dikeç’e Roma Mitolojisi'nde çiçek ve bahar tanrıçası Flora'nın büstünü hediye etti. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın ve Dikeç’in antrenörü Erdinç Bilgili de yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya C*nayete Kurban Giden Derya Demir’in Tabutuna Omuz Verdi

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya C*nayete Kurban Giden Derya Demir’in Tabutuna Omuz Verdi