Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Türkiye'nin Paris 2024'te en başarılı branşı açıklandı

Türkiye'nin Paris 2024'te en başarılı branşı açıklandı

Türkiye Boks Federasyonu, Paris'te düzenlenen 33. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın sonuçlarını ve Türk boksunun başarısını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin Paris 2024'te en başarılı branşı açıklandı
KAYNAK: AA

Türkiye Boks Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Paris'te düzenlenen 33. Yaz Olimpiyat Oyunları'na 101 sporcuyla katıldığı belirtildi. Türkiye, organizasyonu toplamda 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladı. 204 ülkenin yarıştığı oyunlarda, Türkiye madalya sıralamasında 64. sırada yer aldı. Boks Milli Takımı ise, Paris'te 5 kadın ve 7 erkek boksör ile temsil edilerek, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanma başarısı gösterdi. Boks Milli Takımı, Türkiye'nin 18 branşında yarışan sporcuları arasında en fazla madalya kazanan takım oldu.

Türkiye'nin Paris 2024'te en başarılı branşı açıklandı

Türk Boksunun Olimpiyat Başarıları

Paris 2024'te, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu ve 54 kiloda Hatice Akbaş gümüş madalya, 57 kiloda ise Esra Yıldız Kahraman bronz madalya kazandı. Açıklamada, Buse Naz Çakıroğlu'nun Meksika, Finlandiya ve Filipinli rakipleriyle oynadığı maçları kazandıktan sonra finalde Çinli rakibine mağlup olarak gümüş madalya kazandığı vurgulandı. Çakıroğlu, Tokyo ve Paris'te üst üste iki olimpiyat oyunlarında da final oynayarak, bu başarıyla iki olimpiyat madalyalı ilk boksör olarak tarihe geçti.

Hatice Akbaş'ın Paris'te 54 kiloda mücadele ettiği ve Büyük Britanya, Avustralya, Moğolistan ve Güney Koreli rakiplerini yenerek finalde Çinli rakibine mağlup olduğu belirtildi. Genç boksör, ilk olimpiyatında madalya kazanarak tarihe geçti.

Esra Yıldız Kahraman'ın 57 kiloda ikinci defa olimpiyatlara katıldığı ve madalya kazandığı belirtildi. Tokyo'da çeyrek finalde elenip olimpiyat beşincisi olan Kahraman, Paris'te Mali, Tunus ve Brezilyalı sporcularla karşılaşarak yarı finale yükseldi ve Tayvanlı rakibine mağlup olarak bronz madalya kazandı.

Açıklamada, Türkiye Boks Federasyonu'nun 1924 yılında kurulduğu ve 100. yılına girdiği vurgulandı. Türk boksu, son iki olimpiyat oyunlarında 5 madalya kazanarak önemli bir başarı elde etti. Tokyo 2020'de Busenaz Sürmeneli'nin kazandığı altın madalya ile ilk olimpiyat madalyasını alan Türk boksu, Paris 2024'te madalya sayısını bir artırarak 3'e yükseltti. Türk boksunun gözleri şimdiden Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları'na çevrildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balıkesir Sındırgı'da icradan satılık 120 m² daire

Balıkesir Sındırgı'da icradan satılık 120 m² daire