Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Türkiye'nin Dünya Şampiyonu Fırat Arslan' ı Türkiye de tanımıyorlar

Türkiye'nin Dünya Şampiyonu Fırat Arslan' ı Türkiye de tanımıyorlar

Türk boks tarihindeki ilk ve tek dünya şampiyonu unvanını elinde bulunduran Fırat Arslan, 20 Ekim'de Bosnalı rakibi Edin Puhalo'yu nakavt ederek Dünya Boks Birliği (WBA) dünya şampiyonluğunu kazandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin Dünya Şampiyonu Fırat Arslan' ı Türkiye de tanımıyorlar
KAYNAK: İHA

Türk Boks Tarihine Damgasını Vuran Fırat Arslan: "Destekle Binlerce Şampiyon Çıkarabiliriz"

Türk boks tarihindeki ilk ve tek dünya şampiyonu unvanını elinde bulunduran Fırat Arslan, 20 Ekim'de Bosnalı rakibi Edin Puhalo'yu nakavt ederek Dünya Boks Birliği (WBA) dünya şampiyonluğunu kazandı. 53 yaşında bu başarıyı elde eden Arslan, Türk boksu için önemli mesajlar verdi.

AW079606_04

53 Yaşında en yaşlı dünya şampiyonu

Arslan, Puhalo ile gerçekleşen mücadeleyi değerlendirirken, "Kariyerinde 24 maçı olan ve 23'ünü nakavtla kazanmış bir rakiple karşılaştım. Bu zaferle 53 yaşında en yaşlı dünya şampiyonu oldum. Rakibim Avrupa şampiyonu ve benden 18 yaş gençti. Güçlü bir rakipti ve maçın başında zorlandım. Ancak gösterdiğim dirençle ve performansımla galip geldim" şeklinde konuştu.

İyi bir teklif gelirse ringe çıkarım

Almanya'da düzenlenen maçın jübile niteliğinde olduğunu belirten Arslan, ancak iyi bir teklif gelirse tekrar ringe çıkmayı düşündüğünü ifade etti. Erzurum'da geçirdiği 8 haftalık kamp sürecini övgüyle anlatan boksör, bu deneyimin kariyerinin en başarılı kampı olduğunu vurgulayarak, "Keşke daha önce Erzurum’da kamp yapmak nasip olsaydı. İnşallah bir büyük maç daha gelirse orada bir kez daha kamp yapmayı arzu ederim" dedi.

AW079606_01

Türkiye' de binlerce şampiyon çıkabilir

Arslan, Türk boksu için daha fazla destek çağrısında bulunarak, "2007'de dünya şampiyonu olduğumda Türk tarihi boyunca ilk ve tek profesyonel dünya şampiyonu olmayı başardım. Ancak bu unvanın hala devam etmesi beni üzüyor. Türkiye'nin potansiyelinde binlerce şampiyon yetişebilir. Destek verilirse eminim bizden binlerce dünya şampiyonu çıkacağına inanıyorum. İnşallah ben de bu gençlere bir örnek olmuş olabilirim" şeklinde konuştu.

AW079606_02

Türkiye' de yeterince tanınmıyorum

Arslan, kariyerinin en mutlu anının 2007 yılında kazandığı WBA dünya kemeri olduğunu belirtirken, Türkiye'de dünya şampiyonu olarak yeterince tanınmamış olmanın kendisini üzdüğünü ifade etti. Ancak, motivasyon kitabı, belgesel film ve biyografi projeleriyle gençlere ve 50 yaş üzeri kişilere ilham vermeyi amaçladığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP İl Başkanı Nail Kamacı'dan İlçe Ziyaretleri!

CHP İl Başkanı Nail Kamacı'dan İlçe Ziyaretleri!