Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: "Amatörde Yabancı Futbolcu Oynaması Hakaret"

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: "Amatörde Yabancı Futbolcu Oynaması Hakaret"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Başakşehir Futbol Kulübü'nün yeni akademi ve kupa meydanının açılışında amatör liglerdeki yabancı futbolcuların genç Türk oyunculara zarar verdiğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: "Amatörde Yabancı Futbolcu Oynaması Hakaret"
KAYNAK: İHA

Başakşehir Futbol Kulübü'nün Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı'nın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Başakşehir Spor Kulübü Tesisleri'nde düzenlenen bu özel programa, spor dünyasının tanınmış isimleri ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da katıldı. Açılış töreninde birçok önemli isim, akademinin ve meydanın Türk futboluna katkılarından bahsetti.

Hacıosmanoğlu'nun amatör futbol mesajı

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, programda yaptığı konuşmada amatör kulüplere ve bu kulüplerin altyapılarına dair önemli mesajlar verdi. Hacıosmanoğlu, Türkiye'nin futbol altyapısı konusunda üretim odaklı bir anlayışa geçmesi gerektiğini belirtti.

"Üreten bir ülke olmak zorundayız. Dışa bağımlılığı azaltmanın tek yolu, her alanda üretim yapmaktır," diyen Hacıosmanoğlu, Türkiye'nin futbol altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu süreçte amatör liglerden başlayarak 3. Lig, 2. Lig ve 1. Lig'e kadar olan tüm kademelerde altyapıya önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Yabancı futbolcuya karşı sert eleştiriler

Hacıosmanoğlu, amatör liglerde ve hatta Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) bile 30 yaş üstü transferlerin yapıldığını belirterek, bu durumu eleştirdi. "Amatörde yabancı futbolcunun oynamasını, bizim gençlerimize bir hakaret olarak görüyorum," diyen Hacıosmanoğlu, genç yeteneklerin gelişiminin önündeki en büyük engellerden birinin bu olduğunu söyledi.

Yabancı sınırı tartışması

Hacıosmanoğlu, sadece amatör liglerde değil, 3. Lig, 2. Lig ve 1. Lig'de de yabancı futbolcuların olmaması gerektiğini savundu. Süper Lig'de de zaman zaman yabancı sınırına dair kuralların değiştirildiğini belirterek, bu durumun marka değeri açısından olumsuz sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

"Artık Avrupa'da futbol kariyerini tamamlamış oyunculara yüksek meblağlar ödeyerek bu ülkede gündem yapmamalıyız," diyen Hacıosmanoğlu, Türk futbolunun kendi kaynaklarına dönmesi gerektiğini söyledi. Profesyonellerle birlikte belirlenmiş ve uzun süre değişmeyecek kuralların oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de deniz kirliliği su altı dronu ile denetlenecek

Mersin'de deniz kirliliği su altı dronu ile denetlenecek