Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor TFF Başkanı Büyükekşi ve FIFA Başkanı Infantino kongrede buluştu

TFF Başkanı Büyükekşi ve FIFA Başkanı Infantino kongrede buluştu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu yıl Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen 74. FIFA Kongresi’nde FIFA Başkanı Gianni Infantino görüştü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TFF Başkanı Büyükekşi ve FIFA Başkanı Infantino kongrede buluştu
KAYNAK: İHA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu yıl Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen 74. FIFA Kongresi’nde FIFA Başkanı Gianni Infantino ile bir araya geldi. Büyükekşi, TFF’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte başlattığı ‘Dersimiz Futbol’ projesini Infantino’ya anlattı.

TFF Başkanı Büyükekşi ve FIFA Başkanı Infantino kongrede buluştu

Bu proje, 1 milyon hedefiyle çıkılan ve 16 pilot ilde 6 ay gibi kısa bir sürede 500 bin öğrenciye ulaşılan bir çalışma. FIFA Başkanı Infantino, projeye olan desteğini belirterek, “TFF’nin, Dersimiz Futbol projesi çok önemli ve güzel bir proje. FIFA olarak bu projeye destek verdiğimiz için çok memnunuz” dedi.

FIFA Kongresi’nde ayrıca bir dizi önemli kararlar alındı. Filistin Futbol Federasyonu’nun, İsrail Futbol Federasyonu’nun üyeliğinin askıya alınması ile ilgili başvurusu üzerine FIFA Konseyine sunulmak üzere iki ay içinde bir rapor hazırlanması kararlaştırıldı. Ayrıca, ırkçılığa karşı ortak tavır gösterilerek birlikte hareket edilmesi karara bağlandı. Genel Kurulda yapılan oylama sonucu Brezilya, 2027 Kadınlar Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma hakkı kazandı.

74. FIFA Kongresi’nde Türkiye Futbol Federasyonu’nu, Başkan Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, Genel Sekreter Taner Senseven ile Dış İlişkiler ve Milli Takımlar İdari Direktörü Buğra İmamoğulları temsil etti. Bu buluşma, Türkiye’nin futbol alanındaki gelişmelerini ve projelerini uluslararası platformda tanıtma fırsatı oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş'ta Bir Kişi İş Yerine Silahla Vurulmuş Halde Bulundu

Beşiktaş'ta Bir Kişi İş Yerine Silahla Vurulmuş Halde Bulundu