Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Taha Akgül Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı'na Aday Oldu

Taha Akgül Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı'na Aday Oldu

Milli güreşçi Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Kariyerindeki başarıları ve güreşin sorunlarına vurgu yaptı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın ardından güreş kariyerini sonlandıran Akgül, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında federasyon başkanlığı için aday olduğunu duyurdu. Toplantıya milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Recep Kara, ayrıca güreş camiasından pek çok isim katıldı.

Taha Akgül Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına Aday Oldu

sadece bir kez gördüm

Taha Akgül, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları ile güreş kariyerini noktalamıştı. Toplantıda, kariyerinde kazandığı 11 Avrupa şampiyonluğu, 3 dünya şampiyonluğu ve 1 olimpiyat şampiyonluğuna dikkat çeken Akgül, "İzmir'de üniversite hayatıma devam ederken tesadüfen İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ile tanıştım. Kariyerimin dönüş noktasıydı. 2009 yılında aldığım ilk madalya ile beraber hayat benim için yeniden başladı. O zamanki federasyon başkanımız Osman Aşkın Bak, elimden tuttu. İlk aldığım bronz madalya ile çok hızlı bir gelişim gösterdim. Bu süreçte, 11 Avrupa şampiyonluğu, 3 dünya şampiyonluğu, 1 olimpiyat şampiyonluğu ve 2 tane olimpiyat bronz madalyası kazandım. Bunları kazanırken ailemden, sevdiklerimden fedakarlık ettim. Büyük sakatlıklar yaşadım. Dile kolay 15 senede her şeyimi güreşe adadım. Son iki buçuk yıldır evliyim. Eşimle bir aydır vakit geçirdiğim olmadı. Yeni bebeğim oldu, sadece bir kez gördüm” dedi.

kulüplerimizin desteği çok azaldı

Güreşin altyapısından yetişmiş bir sporcu olarak güreşin eksik yönlerini bildiğini vurgulayan Taha Akgül, ‘’"İdari anlamda bir tesis ve binamız yıllardır yok. Altyapı, özellikle kulüplerimizin desteği çok azaldı. Şu an Türk güreşini ayakta tutan kulüpler ve belediyeler. Kurumlarımızın spor kulüplerine desteği çok azaldı. Tarihten bu yana süren geleneklerimiz azaldı. Yıldızlarımız en az 7-8 kamp yapıyorken, şu an 1-2'ye düştü. Kamp ve turnuva sayılarımız çok azaldı. Bunların sayılarını artırıp, özellikle kulüplerle görüşmeler yapacağız" diye konuştu.

Taha Akgül Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına Aday Oldu

Ortak akıl Türk güreşi adına doğru karar alacaktır

Güreş sorunlarını çözmek için federasyon seçimlerinden önce bir çalıştay düzenleyeceklerini belirten Akgül,  "Bir çalıştay yapmayı düşünüyoruz. Herkesi bir araya getirmek biraz zor olacak. Belki kabul etmeyip gelmeyenler olacak ama biz herkesi davet edeceğiz. Benim seçimdeki en kritik projelerimden biri bu. Bu çalıştayda güreşin duayenlerini, kulüp yöneticilerini davet edeceğiz. Milli takım kriterlerinin belirlenmesini soracağız. Orada çıkan karar federasyonun uygulayacağı ilk karar olacak. Orada çıkan beyin fırtınasına bizim itiraz etmeye hakkımız yok. Ortak akıl Türk güreşi adına doğru karar alacaktır” şeklinde konuştu.

Güreşi seven insan vatan haini olmaz

Taha Akgül, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü'nde 15 yıldır spor hayatına devam ettiğini ve belediyelerin güreşe verdiği desteklerin önemine değindi. Akgül, "Bizler Cumhurbaşkanımız ve Spor Bakanımızın destekleri ile adımlar atacağız. Cumhurbaşkanımızın yanına gittiğimizde alamayacağımız bir şey yok. Buradan Türk güreşi adına bir müjde de vermek istiyorum. Biliyorsunuz ben Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü'ndeyim. 15 senedir de burada spor hayatıma devam ediyorum. Bizden önceki tüm belediye başkanlarının bize emeği oldu. Şu anda kulüp başkanımız Yüksel Arslan ve Onursal Başkanımız Mansur Yavaş'ın bize bir müjdesi oldu. Kendileri ülkesini ve milletini seven insanlar. Güreşi seven insan vatan haini olmaz. Mansur Bey, eğer seçilirsek federasyonumuza bir idari bina ve bir salon sözünü verdi. Bu benim, bu yoldaki en büyük vaatlerimden bir tanesi. Keçiören ilçesinde olimpik parkın içine yapılıyor" dedi.

Uluslararası alanda Türk güreşi stilini oluşturmayı hedefleyen Akgül, "Bir Türk güreşi stili oluşması gerekiyor. Bir İranlı müsabakaya çıktığında bir tarzı var, sürekli atak ve baskı kuruyorlar. Biz Türk sporcular olarak belki çok teknik değiliz ama kuvvet ve kondisyon konusunda iyi durumdayız. Bunun üstüne gitmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da tur minibüsü devrildi: 13 kişi yaralandı

Antalya'da tur minibüsü devrildi: 13 kişi yaralandı