Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Taha Akgül altın madalya kazandı

Taha Akgül altın madalya kazandı

Milli güreşçi Taha Akgül, 125 kiloda yarıştığı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalyanın sahibi oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Taha Akgül altın madalya kazandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda, serbest stil 125 kilo finalinde Taha Akgül, Gürcü rakibi Geno Petriashvili’yi 5-4 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Taha Akgül

11. Avrupa Şampiyonluğu

Akgül, '11. şampiyonluk, çok özveri ve emek var. Hanımımla, arkadaşlarıma konuşamıyorum, yemek yiyemiyorum. Çok zorlu bir süreç. Yükümüz çok ağır. 10 ile 11 arasında benim için çok büyük fark yok. Ne olursa olsun biz bir şampiyonaya giriyorsak, emek veriyorsak orada altın madalya ile bitirmek en büyük hedefimiz. Misyonumuz, görevimiz var. Grekoromen şampiyon oldu. Serbest takım olarak şampiyon olduk. Kadınlar ikinci oldu. Serbest güreşte tarihi günler yaşıyoruz. Olimpiyat önemli. Hafta kampa gireceğiz, çalışmalara devam. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Taha Akgül’ü telefonla arayıp tebrik etti.

Güreş Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu

Güreş Milli Takımımız 31 Yıl Sonra Avrupa Şampiyonu

Romanya’nın Başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ayrıca 92 kiloda Feyzullah Aktürk altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu. Soner Demirtaş 74 kiloda gümüş madalya elde etti. Osman Göçen 86 kiloda bronz madalyanın sahibi oldu.

Bu sonuçlarla Serbest Güreş Milli Takımı, tam 31 yıl sonra Avrupa şampiyonu oldu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, 'Abdullah Çakmar hocama, milletim adına teşekkür ediyorum. 10 sıkletin 8’inde madalya için mücadele eden serbest güreş milli takımı oluşturduk. Bunu birlikte yaptık. Bu ruh çok önemliydi. Şampiyonun bu maçı çok önemliydi. Belki almasaydı ikinci olacaktık. 31 yıl aradan sonra İstanbul’daki şampiyonadan sonra Serbest Güreş Milli Takımımız tarihinde 3. kez takım halinde şampiyon oldu. 1949, 1993 ve 2024 yılında" açıklamasını yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın madalya kazanan Feyzullah Aktürk peşrev hareketi yaptı

Altın madalya kazanan Feyzullah Aktürk peşrev hareketi yaptı