Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Beşiktaş 5 golle Süper Kupa'nın sahibi! Galatasaray şokta

Beşiktaş 5 golle Süper Kupa'nın sahibi! Galatasaray şokta

2024 Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray ile Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda kozlarını paylaştı. Süper Kupa 5 golle şov yapan Beşiktaş'ın...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beşiktaş 5 golle Süper Kupa'nın sahibi! Galatasaray şokta
KAYNAK: Haber Merkezi

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa finalinde bir kez daha karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki mücadele, saat 20.45'te başladı.

A W260531 01 Result

Beşiktaş ilk dakikada Immobile ile 1-0 öne geçti. Galatasaray'ın 2 golü ofsayt nedeniyle iptal edildi. Beşiktaş  53. dakikada  Svensson ile 2. golü buldu. Sonrasında 81. dakikada Immobile penaltıyı gole çevirdi.

A W260531 13 Result

Nellson, 86. dakikada doğrudan kırmızı kart görerek Galatasaray'ı 10 kişi bıraktı. Dakika 90'da Rafa Silva 4. gole imza atıyor. Mustafa'dan 5. gol geldi.

Galatasaray 0 - Beşiktaş 5. Süper Kupa Beşiktaş'ın!

Ciro Immobile ve Mustafa Hekimoğlu ilk gol sevincini yaşadı

Beşiktaş formasıyla ilk resmi maçına Galatasaray karşısında çıkan Ciro Immobile ve genç oyuncu Mustafa Hekimoğlu, siyah-beyazlı formayla ilk gol sevincini yaşadı.A W260531 12 Result

Giovanni van Bronckhorst'tan kupalı başlangıç

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, siyah-beyazlı takımdaki ilk resmi maçında Galatasaray’ı 5-0 yenerek siyah-beyazlı kulüpteki kariyerine Süper Kupa zaferiyle başladı.

A W260533 01 Result

Başkanlar birlikte izledi

Sezonun ilk resmi maçı olan bu önemli mücadeleyi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da takip etti. Başkan Hacıosmanoğlu derbiyi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ile birlikte protokol tribününde beraber izledi.

Süper Kupa Başkanlar Birlikte Izledi

Galatasaray: Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi
Yedekler: Günay Güvenç, Sanchez, Kerem Demirbay, Yunus Akgün, Wilfried Zaha, Leo Dubois, Yusuf Demir, Michy Batshuayi, Barış Alper Yılmaz, Metehan Baltacı
Teknik Direktör: Okan Buruk

Beşiktaş: Mert Günok, SvenssonPaulista, Colley, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Rashica, Rafa Silva, Semih Kılıçsoy, Immobile
Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Salih Uçan, Necip Uysal, Demir Ege Tıknaz, Muçi, Muleka, Onana, Mustafa Hekimoğlu
Teknik Direktör: Giovanni van Bronckhorst
 

Gol: Ciro Immobile (dk. 1) (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Berkan Kutlu, Lucas Torreira, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray) Omar Colley, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş)

335 kez karşılaştılar

Galatasaray ve Beşiktaş, bugüne kadar 355 kez karşılaştı. Bu mücadelelerde sarı-kırmızılılar 127 kez galip gelirken, siyah-beyazlılar ise 114 kez zafer kazandı. 114 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray'ın 496 golüne karşılık, Beşiktaş 464 golle yanıt verdi. İki takım, Süper Kupa'da daha önce 2 kez karşılaşmıştı; Beşiktaş 2006'da Almanya'da oynanan mücadeleyi 1-0 kazanırken, Galatasaray ise 2018'de Konya'da penaltılarla galip gelmişti.

Galatasaray'ın üstünlüğü dikkat çekiyor

Son 10 maçta ezeli rakipler arasında Galatasaray'ın üstünlüğü göze çarpıyor. Sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmalardan 5 galibiyetle ayrılırken, Beşiktaş 4 galibiyet elde etti ve 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Süper Kupa finalinin hakemleri

Karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan, saha içinde düdük çalarken, yardımcıları Abdullah Bora Özkara ve Volkan Ahmet Narinç. Dördüncü hakem ise Mehmet Türkmen. VAR hakemi olarak Mustafa İlker Coşkun, AVAR hakemleri ise Ceyhun Sesigüzel ve Onur Özütoprak görevlendirildi.

Kupa tarihinde Galatasaray önde

Süper Kupa'yı bugüne kadar Galatasaray 7 kez kazanarak en çok kazanan takım unvanını elinde bulunduruyor. Beşiktaş ise 2 kez bu prestijli kupayı müzesine götürdü. Galatasaray; 2008, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 ve 2024 yıllarında zafer elde ederken, Beşiktaş 2006 ve 2022 yıllarında kupayı kazandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay Arsuz sahili mezarları oldu! 5 kişiden 2'si kurtarılamadı

Hatay Arsuz sahili mezarları oldu! 5 kişiden 2'si kurtarılamadı