Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Samsunspor kadına yönelik şiddet için mor formayla sahada

Samsunspor kadına yönelik şiddet için mor formayla sahada

Samsunspor ve spor giyim markası hummel, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne özel olarak tasarladıkları mor renkli formayla dikkat çekiyor. Bu anlamlı hareket, direncin ve dayanışmanın simgesi olarak morun gücünden ilham alıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Samsunspor kadına yönelik şiddet için mor formayla sahada
KAYNAK: İHA

Samsunspor, Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş ile kıyasıya mücadele edeceği maça hummel'ın özel tasarımı mor formayla çıkacak. Forma, hummel'ın 1986 Danimarka Milli Takımı tasarımından esinlenerek hazırlandı ve her bir detayı, cesaretin ve dayanışmanın izlerini taşıyor.

Kadına şiddetin her türlüsüne hayır

hummel Ürün ve Tedarik Direktörü Burcu Duman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tam 100 yıldır spor giyimin öncü markalarından biri olarak bugüne kadar birçok forma tasarladık. Ülkemiz futbolunun köklü kulüplerinden Samsunspor'un Beşiktaş maçında giyeceği bu forma ile kadına şiddetin her türüne hayır diyoruz; her dilde, her kadının hikayesini anlamaya ve desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Mor forma projesi benim için çok anlamlı

Samsunspor FK CEO'su Zeycan Rochelle Yıldırım ise, "Sporun bu denli güçlü olduğu bir dünyada, milyonları bilgilendirmek ve etkilemek için özellikle erkek egemen alanlarda kadınların korunması ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili tartışmalara her zaman ihtiyacımız var. Eğer bu konuda değişim görmek istiyorsak, erkeklerin de tartışmalara dahil olması çok önemli. İşte bu yüzden mor forma projemiz benim için çok anlamlı, çünkü bu konuya beraber dikkat çekmeden bir değişim oluşturamayız" şeklinde konuştu.

Dünya'nın en ağır forması

Bu özel forma, 'Dünyanın en ağır forması' sloganıyla 15 farklı dilde "Kadına Şiddete Hayır" yazısıyla yeşil sahalarda kadına yönelik şiddete dikkat çekmeyi amaçlıyor. Samsunspor'un bu anlamlı adımı, sadece spor sahalarında değil, toplumun genelinde de farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bu mor forma, direncin, cesaretin ve dayanışmanın sembolü olmaya aday.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nebe (Amme) Suresi nasıl okunur? Nebe Suresi Türkçe - Arapça okunuşu anlamı ve faziletleri

Nebe (Amme) Suresi nasıl okunur? Nebe Suresi Türkçe - Arapça okunuşu anlamı ve faziletleri