Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Real Madrid'e yıldız oyuncusundan kötü haber

Real Madrid'e yıldız oyuncusundan kötü haber

Fransa Milli Takımı'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son iki maçında Cebelitarık ve Yunanistan'la karşılaşacağı kampında Eduardo Camavinga sakatlık geçirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Real Madrid'e yıldız oyuncusundan kötü haber
KAYNAK: Haber Merkezi

Fransa Milli Takımı’nın genç yıldızı Eduardo Camavinga, antrenman sırasında yaşadığı talihsiz bir sakatlık sonucu en az 8 hafta sahalardan uzak kalacak. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi son iki maçında Cebelitarık ve Yunanistan’la karşılaşacak olan Fransa, Camavinga’nın kadrodan çıkarılmasıyla büyük bir darbe aldı. 

Fransa Futbol Federasyonu, Camavinga’nın kamptan ayrıldığını duyurdu. Camavinga ve Ousmane Dembele, antrenmandaki bir pozisyonda çarpışmış ve Camavinga dizinden sakatlanmıştı. İspanyol basınından AS’ta yer alan haberde ise Eduardo Camavinga’nın en az 8 hafta sahalardan uzak kalacağı ve 2023’te forma giymesinin beklenmediği belirtildi.

Kadrodan çıkarılan Camavinga'nın yerine ise Nice'ten Khephren Thuram kadroya dahil edildi.

Eduardo Celmi Camavinga kimdir?

Eduardo Celmi Camavinga, 10 Kasım 2002’de Angola’nın Cabinda şehrinde doğmuş bir profesyonel futbolcudur1. Atletizmi, çok yönlülüğü ve teknik yeteneği ile tanınan Camavinga, genellikle orta saha oyuncusu olarak oynar, ancak tam bir geri dönüş ve defansif orta saha oyuncusu olarak da görev yapabilir.

Camavinga, kariyerine 16 yaşında Rennes’te başladı ve kısa sürede düzenli bir ilk takım oyuncusu oldu1. 2021 yılında, 31 milyon Euro karşılığında Real Madrid’e transfer oldu ve ilk sezonunda La Liga ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazandı.

Angola’da doğan ve Angolan ve Kongolu kökenli olan Camavinga, genç yaşta Fransa’ya taşındı ve sonunda ülkeyi 21 yaş altı seviyede temsil etti. 17 yaşında Fransa milli takımında ilk kez yer aldı ve bir asırdan fazla bir süre boyunca ulusun en genç çıkış yapan oyuncusu oldu. 2022 FIFA Dünya Kupası’nda ikinci olan Fransız kadrosunun bir parçasıydı.

Camavinga, 2002’de, Brazzaville’den Kongolu ebeveynlerin çocuğu olarak, Angola’nın Cabinda şehrinde bir mülteci kampında doğdu. Ailesi, o iki yaşındayken Fransa’ya taşındı. Camavinga’nın beş kardeşi var.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Aranan 54 Şahıs Yakalandı

Antalya’da Aranan 54 Şahıs Yakalandı