Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Spor PFDK’dan Burak Yılmaz’a Şok Ceza! Burak Yılmaz Neden Ceza Aldı?

PFDK’dan Burak Yılmaz’a Şok Ceza! Burak Yılmaz Neden Ceza Aldı?

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor taraftarlarıyla yaşadığı tartışma nedeniyle Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz’a ceza verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
PFDK’dan Burak Yılmaz’a Şok Ceza! Burak Yılmaz Neden Ceza Aldı?
KAYNAK: İHA

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor ile Kayserispor arasında oynanan mücadelede yaşanan olaylar sonrasında önemli kararlar aldı. Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Trabzonspor taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı davranışları sebebiyle 1 maç men cezasına çarptırıldı. Burak Yılmaz ayrıca 58.500 TL para cezası ödemek zorunda kalacak.

Galatasaray ve Trabzonspor’a Taraftar Cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) sitesinden yapılan açıklamada, Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerine de taraftarlarının neden olduğu çirkin tezahüratlar sebebiyle çeşitli yaptırımlar uygulandığı belirtildi. Galatasaray’ın 17 Eylül 2024 tarihinde oynadığı Gaziantep FK maçında, taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle, kuzey tribün 106, 107 ve 206 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bir sonraki iç saha maçına girişlerinin engelleneceği açıklandı.

Trabzonspor’a Taraftar Yasağı

Benzer bir cezayla karşı karşıya kalan Trabzonspor ise, 19 Eylül 2024’te Kayserispor ile oynadığı karşılaşmada taraftarlarının çirkin tezahüratları nedeniyle ceza aldı. Trabzonspor’un kuzey kale arkası alt tribün kuzey alt J ve güney kale arkası alt tribün güney alt I-J bloklarında bulunan taraftarların, elektronik bilet kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi olduğu müsabakaya girişleri yasaklandı. PFDK, her iki kulübe de taraftarlarının bu tür davranışlarını engellemek için daha fazla önlem almaları gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Burak Yılmaz Neden Ceza aldı?

PFDK tarafından yapılan açıklamada, Burak Yılmaz’ın Trabzonspor - Kayserispor maçında rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle ceza aldığı belirtildi. Kurul, Yılmaz’a FDT’nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi maçta soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı getirdi. Ayrıca, teknik direktöre 58.500 TL para cezası da verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Karataş'ta icradan satılık 3+1 85 m² daire

Adana Karataş'ta icradan satılık 3+1 85 m² daire